Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Velika investicija u prigradskom naselju

Sve više projekata koje provodi agencija VIA iz Vinkovaca

VIA
Foto: VIA
Najvredniji je projekt iz područja poduzetništva gradnja Poduzetničkog inkubatora Vinkovci vrijednog oko 21,3 milijuna kn

Iz godine u godinu Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA bilježi sve bolje i uspješnije rezultate što je potvrdila i prošla godina, ali i rezultati rada u prva tri mjeseca ove godine.

– Samo 2017. i tijekom prvog tromjesečja 2018. Agencija je prijavila 27 projekata u vrijednosti gotovo 53 milijuna kuna, od čega se provodi 17 projekata, a sedam ih je još u fazi evaluacije, odnosno ocjenjivanja – kaže direktorica Agencija Mirta Štrk.

sudnica Reorganizacija U Vinkovce se nakon četiri godine vraća Općinski sud

Misle i na male poduzetnike

Navodi kako je najveći naglasak stavljen na poticanje poduzetništva jer je ono ključni nositelj gospodarskog razvoja Vinkovaca. Najvredniji projekt iz područja poduzetništva je izgradnja Poduzetničkog inkubatora Vinkovci u vrijednosti oko 21,3 milijuna kuna, od čega nepovratna sredstva EU čine 20 milijuna kuna. Izgradnjom inkubatora poduzetnicima će biti na raspolaganju 13 uredskih i pet proizvodnih prostora, co-working prostor, dvije konferencijske dvorane te će im se nuditi usluge poslovnog savjetovanja, mentorstva, razne edukacije te povezivanje s drugim poduzetnicima. Štrk kaže i kako VIA trenutačno provodi i sedam projekata za mikro i male poduzetnike kojima su odobrena nepovratna sredstva natječajem e-impuls.

– Navedenim projektima povećat će se konkurentnost vinkovačkih tvrtki, očuvat će se postojeća mjesta te zaposliti 10 osoba. Dio projekata koje provodimo usmjeren je i na poboljšanje uvjeta u školama i vrtićima kako bi se najmlađima pružili što kvalitetniji programi odgoja i obrazovanja – dodaje Štrk.

Energetska obnova tri vrtića

Tri dječja vrtića energetski će se obnoviti, dok je u OŠ Nikole Tesle u Mirkovcima za rekonstrukciju i nadogradnju zgrade lani uloženo gotovo četiri milijuna kuna od čega su nepovratna sredstva 1,3 milijuna kuna. Tu su i projekti osiguravanja pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju te Vrijeme užine koji se provode drugu godinu te je u njih uključeno više od 500 djece, a zaposleno 29 osoba. U izradi je i pet projekata koji su usredotočeni na izradu tehničke dokumentacije, koji bi se financirali iz Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

– Iznimno sam zadovoljan kako funkcionira VIA, rezultati su izvanredni i očekujemo još puno dobrih vijesti iz naše radionice projekata – rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Kultura i tehnička kultura Kultura i tehnička kultura Na natječaj prijavljena ukupno 162 programa