Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
TRADICIONALNO URUČENA JAVNA PRIZNANJA

Svečana sjednica povodom 21. rođendana Grada Zaprešića

Grad Zaprešić
Foto: Zapresic.hr
- Zaprešić je jedan od svijetlih primjera naše Županije, ali i Hrvatske. Može biti primjer kako trebamo razvijati gradove i kako trebamo brinuti o stanovnicima i njihovim potrebama - kazao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić

Uoči 21. Dana grada Zaprešića i 215. obljetnice rođenja bana Josipa Jelačića, u Velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, 15. listopada održana je svečana sjednica Gradskog vijeća.

Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća, Drago Bago. Sa zadovoljstvom je konstatirao kako su vijećnici svoju dužnost u ovom mandatu obnašali vrlo savjesno te aktivno raspravljali i pridonosili kvaliteti odluka, neovisno o političkoj opciji kojoj pripadaju.

"Osobno, kao predsjednik Gradskog vijeća, zahvaljujem na odličnoj suradnji svim sudionicima gradske vlasti, našim ustanovama i društvima, kao i svim građanima koji svojim poduzetničkim aktivnostima i drugim djelovanjem pridonose razvoju i ljepoti življenja u našem Zaprešiću.", rekao je predsjednik Vijeća u svom govoru.

Više o prošlim, aktualnim i budućim projektima te viziji razvoja Zaprešića, govorio je gradonačelnik Željko Turk. Predstavio je ukratko projekte koji se tek trebaju realizirati, a uvjeren je da će u tome i uspjeti.

"Brojnim ulaganjima stvaramo preduvjete za razvoj Zaprešića kao modernog grada, grada poželjnog za investitore i poslovanje, atraktivnog turističkog i kulturnog središta, grada ugodnog i sretnog življenja s visokim standardom obrazovanja i sportskih aktivnosti.", rekao je gradonačelnik i zahvalio najprije svojim sugrađanima, a potom suradnicima, vijećnicima, gospodarstvenicima, Zagrebačkoj županiji i svim institucijama centralne vlasti na dosadašnjoj suradnji u zajedničkim projektima i naporima koje ulažu za razvitak Zaprešića.

U ime Zagrebačke županije čestitku Zaprešićanima uputio je zamjenik župana Damir Tomljenović.

"Prije svega bih čestitao Gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom na zaista zavidnom broju projekata koji su pokrenuti u zadnjih godinu dana. Moram istaknuti da u dijelu tih projekata sudjeluje i Zagrebačka županija“, rekao je Tomljenović uvjeren u još bolju suradnju u budućnosti.

Prigodnim govorom nazočnima se obratio i saborski zastupnik i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

"Zaprešić je jedan od svijetlih primjera naše Županije, ali i Hrvatske. Može biti primjer kako trebamo razvijati gradove i kako trebamo brinuti o stanovnicima i njihovim potrebama. Zaprešić je grad u koji se dolazi živjeti, u kojem se uživa i iz kojeg se ne odlazi.“, zaključio je Barišić.

Lijepim riječima i željama, pridružili su se i predstavnici gradova prijatelja; Kaštela, Biograda na moru i Općine Kiseljak iz Bosne i Hercegovine.

Na svečanosti su tradicionalno uručena i javna priznanja.

NAGRADA GRADA ZAPREŠIĆA dodijeljena je HRVATSKIM CESTAMA d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje državnih cesta u znak javnog priznanja za izniman doprinos razvoju cestovne infrastrukture u Gradu Zaprešiću.

POVELJE su dodijeljene;

INKERU d.d. Zaprešić za  ulaganje u razvoj proizvodnje proširenjem i modernizacijom proizvodnog kapaciteta

TRAJBAR TEAM-u  d.o.o. povodom 20. obljetnice djelovanja Konjičkog kluba te promicanje sporta i poduzetništva u turizmu

GRADU KAŠTELA za 15 godina prijateljstva i suradnje između Gradova prijatelja

CENTRU ZA MLADEŽ ZAPREŠIĆ za PROJEKT „LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR“ za unapređivanje kvalitete življenja i za okupljanje mladih

MJEŠOVITOM PJEVAČKOM ZBORU KUD-a BAN JOSIP JELAČIĆ za ostvarene rezultate i priznanja na natjecanjima te promicanje ugleda grada

PLAKETA je dodijeljena;

MARICI BARIŠIĆ-RUŽIĆ, osnivačici i voditeljici Zaprešićkih mažoretkinja za kreativan i odgovoran dugogodišnji rad s djecom i mladima.

MEDALJE
 Za postignute rezultate u sportu u 2016. godini dodijeljene su;

VITI KOŠARU, osvajaču zlatne medalje na svjetskom prvenstvu u kickboxingu

MARKU MARTINJAKU, osvajaču WKF-ovog naslova prvaka svijeta u full contactu

TIHANI ŽIVKOVIĆ, europskoj  sveučilišnoj prvakinji u taekwondo-u

LETIZIJI ĆIBARIĆ I MATEJU BRNČIĆU, prvacima Hrvatske u akrobatskom rock'n'roll-u u konkurenciji najboljih hrvatskih parova u kategoriji Mlađi juniori 2

te u oblasti gospodarstva;

DRVOSTILU  d.o.o.  za uspješnu proizvodnju specijaliziranih proizvoda za građevnu stolariju i namještaj
 

ZAHVALNICE su dodijeljene;

TATJANI KINK, tajnici Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata za dugogodišnji volonterski rad u Udruzi

HRVOJU BANAJU, dirigentu, voditelju i umjetničkom ravnatelju mješovitog pjevačkog zbora KUD-a Ban Josip Jelačić za doprinos razvoju kulturno umjetničkog amaterizma i postignute rezultate