Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
tradicionalni događaj u Lužnici

Tajanstvena šetnja dvorcem moguća je samo jednom u godini

Duhovno-obrazovni centar Marijin dvor u dvorcu Lužnica
1/10
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Posjetitelji su tako imali prigodu prošetati prostorijama dvorca u ovom nesvakidašnjem ugođaju, ali nabaviti i kušati poznati lužnički čaj i kuhano vino, kao i uživati u adventskim pjesmama sestara milosrdnica

Unutrašnjost dvorca Lužnica, osvijetljenu isključivo svjetlom svijeća i svjetiljki, urešenu u adventskom ozračju možete vidjeti samo jednog dana u godini.

Muzej automobila ima novu izložbu Legendarna Buba slavi 80. rođendan!

Dvorac pod svijećama postao je već tradicionalni događaj u Lužnici na spomendan sv. Lucije čiji se liturgijski spomen svake godine slavi 13. prosinca. Sveta Lucija od Sirakuze kršćanska je mučenica koja je zbog svoje vjere podnijela mučeništvo 303. godine. Zaštitnica je slijepih (tjelesno i duhovno), krojača i kovača.

"Kao što je sv. Lucija navjestiteljica božićnog svjetla tako i mi, i kroz taj događaj i adventski ugođaj, budimo svjetlo u obiteljima i svima kojima nas Božja Providnost pošalje", objasnile su organizatorice ovog sve posjećenijeg programa Duhovno-obrazovnog centra Marijin dvor Lužnica, obavještavaju iz Grada Zaprešića.

Posjetitelji su tako imali prigodu prošetati prostorijama dvorca u ovom nesvakidašnjem ugođaju, ali nabaviti i kušati poznati lužnički čaj i kuhano vino, kao i uživati u adventskim pjesmama sestara milosrdnica.

sjednica gradskog vijeća Povećavaju se božićnice i vraća 24-satno dežurstvo ljekarne