Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
sjednica gradskog vijeća

Povećavaju se božićnice i vraća 24-satno dežurstvo ljekarne

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Vijećnici su jednoglasno donijeli i Odluku o davanju suglasnosti na proširenje djelatnosti DV Maslačak u novom prostoru

Na 12. sjednici Gradskog vijeća, većinom su glasova usvojene I. izmjene i dopune Proračuna za 2018. godinu, kojima su se prvotno planirani prihodi uvećali za 2,5 milijuna kuna.

Ono što je značajno je da će se rebalansom proračuna svim umirovljenicima u Zaprešiću uvećati božićnica s dosadašnjih 100 na 150 kuna, a ponovno se uvodi i 24-satno radno vrijeme dežurne ljekarne.

'ja sam mali poduzetnik' Predstavljena prva slikovnica o poduzetništvu

Vrijedi spomenuti da su svi vijećnici bili složni po temi povećanja božićnica, iako prema nešto drugačijim modelima. Naposljetku je gradonačelnik, kao predlagatelj rebalansa, prihvatio amandman Hrvatske stranke umirovljenika o povećanju iznosa božićnica na 150 kuna, što je realan iznos u trenutno zadanim financijskim okvirima, a jednak prijedlog uputio je i Klub nezavisnih vijećnika.

Kada govorimo o potonjem, riječ je o vijećnicima Danijelu Saiću, Ivoni Miletić i Domagoju Jedvajiću, koji su napustili SDP te oformili političku platformu pod nazivom 'Nezavisni za Zaprešić'. Upravo su oni predlagatelji amandmana o 24-satnom dežurstvu ljekarne, a prihvaćen je i njihov prijedlog o izdvajanju sredstava za izradu idejnog rješenja rekonstrukcije zaprešićke tržnice.

Na sjednici je jednoglasno usvojen prijedlog Odluke o donošenju III. izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Zaprešića. Postupak izmjena i dopuna pokrenut je prvenstveno kako bi se izbjegle dvosmislenosti u tumačenju odredbi GUP-a te otklonile sve sumnje u zabranu gradnje spalionice otpada na području Zaprešića.

Dubravica Zagorska žila kucavica Obnova kumrovečke pruge vrijedan 175 mil. kn kreće 2019. godine

Podsjećamo kako su se još prošle godine u javnosti pojavile špekulacije o gradnji spalionice otpada, pa je naglasak izmjena GUP-a stavljen upravo na odredbe koje se odnose na Sanitarno odlagalište otpada Novi Dvori, a u kojima su izbrisane riječi 'spaljivanje (piroliza) otpada', jasnije se definira 'kogeneracijsko postrojenje na bio masu' te izričito zabranjuje izgradnja bilo kakve vrste građevine za spaljivanje otpada.

Nadalje, jedan od ciljeva predloženih izmjena je i revidiranje obveze izrade i evidencija postojećih prostornih planova niže razine - UPU-a i DPU-a te revidiranje UPU-a koji su na snazi, a u sklopu čega su planirane i l. izmjene i dopune UPU Kalamiri, za koje su zaprimljeni  i prijedlozi stanovnika tog naselja.

Vijećnici su jednoglasno donijeli i Odluku o davanju suglasnosti na proširenje djelatnosti DV Maslačak u novom prostoru. Naime, tvrtka Elektroda Zagreb d.d. uputila je Gradu Zaprešiću pismo namjere za suradnju u pružanju usluge djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja u svom prostoru, na korist svojih djelatnika, ali i drugih stanovnika Zaprešića.

Dubravica Energetska obnova Do ljeta 2019. zgrada Općine bit će kompletno adaptirana

Tvrtka će, bez naknade, ustupiti vlastiti prostor prikladan za formiranje jedne jasličke i jedne vrtićke skupine, na što su se pozitivno očitovali i gradonačelnik Turk i Upravno vijeće DV Maslačak.