Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Energetska obnova

Do ljeta 2019. zgrada Općine bit će kompletno adaptirana

Dubravica
Foto: Općina Dubravica
Vrijednost investicije je gotovo 455.000 kuna od čega je iz fondova EU osiguranO 255.000 kuna

Nakon čak 23 godine čekanja na adaptaciju općinske zgrade, dobre vijesti stigle su na adresu Općine Dubravica kojoj je odobren projekt energetske obnove. Gradnja tog objekta započela je još 1926. godine da bi 1935. bili završeni svi radovi nakon čega je tadašnja Općina uselila u nove prostore. Kroz godine ista se zgrada više puta obnavljala, a posljednja adaptacija datira iz 1995. godine.

– Sada je došlo vrijeme za energetsku obnovu. Pred nama je još jedan hvalevrijedan projekt za koji su nam bespovratna sredstva osigurana u najvišem mogućem iznosu što također raduje. Mi u svome proračunu trebamo osigurati 200 tisuća kuna kako bi se taj projekt mogao realizirati. Ja vjerujem kako će sve biti završeno najkasnije u prvoj polovici 2019. godine – sa zadovoljstvom pojašnjava načelnik Marin Štritof.

Briga o sportašima u Zaprešiću Nakon logopedske uskoro dobivaju i sportsku ambulantu

Ukupna vrijednost investicije je gotovo 455 tisuća kuna, od čega je iz fondova Europske unije Općini osiguran najviši mogući iznos sufinanciranja u iznosu većem od 255 tisuća kuna. Projekt predviđa kompletnu rekonstrukciju zgrade što uključuje postavljanje nove fasade, štedljivijih klima-uređaja, kao i nove stolarije čime bi se na godišnjoj razini trebalo uštedjeti do sedamdeset posto energije, što znači i veliko smanjenje računa za grijanje.

Uz energetsku obnovu općinske zgrade za koju se tek treba raspisati javna nabava Općina je trenutačno u projektu modernizacije javne rasvjete prema ESCO modelu čime će se odabirom najboljeg ponuđača 550 rasvjetnih tijela zamijeniti štedljivijom LED rasvjetom što će, pojašnjavaju u Općini, na godišnjoj razini donijeti znatne uštede u općinskom proračunu.

Oba kluba imaju za cilj potaknuti ljude na rekreaciju i omogućiti je svima, bez ograničenja Zaprešić bogatiji za dva nova sportska kluba