Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Oba kluba imaju za cilj potaknuti ljude na rekreaciju i omogućiti je svima, bez ograničenja

Zaprešić bogatiji za dva nova sportska kluba

Foto: Grad Zaprešić
Organizacijom raznih aktivnosti, poput crossfita, izleta, pješačenja na Sljeme, ljetnih i zimskih kampova na Mrežnici i u Zaprešiću privukli su značajan broj zainteresiranih

Osim što je iznjedrio neka od ponajboljih imena u ovom sportu, Taekwondo klub Zaprešić već dugi niz godina okuplja i u rad uključuje rekreativce, ali i osobe s posebnim potrebama.

Organizacijom raznih aktivnosti, poput crossfita, izleta, pješačenja na Sljeme, ljetnih i zimskih kampova na Mrežnici i u Zaprešiću, a koje nisu strogo vezane uz određeni sport, privukli su značajan broj zainteresiranih koji je u kontinuiranom porastu. Stoga su inicijativom tog Taekwondo kluba osnovana dva nova – Parataekwondo klub Gigant i Klub sportske rekreacije Ban Jelačić.

Oba kluba imaju za cilj potaknuti ljude na rekreaciju i omogućiti je svima, bez ograničenja.

Plesni studio Jete u Zaprešiću plesni studio jete u zaprešiću Mlade plesačice u Italiji privukle veliku pažnju i osvojile zlato

– Osnivanjem ovih dvaju klubova nastavljamo raditi sve što smo radili i dosad, ali sada će to biti u službenom obliku i većem obujmu, kako bismo se svakoj skupini mogli kvalitetnije posvetiti – pojašnjava jedan od inicijatora i tajnik zaprešićkog Taekwondo kluba Viktor Romančuk.

Nije nužno da bavljenje sportom bude natjecateljskog karaktera, kaže Romančuk, nego je važno kretati se i družiti, a za to je potrebna samo dobra volja. Ipak, kako se u klubu mnogo radilo s djecom i odraslima s posebnim potrebama, osnivanjem posebnog kluba bit će im omogućeno i sudjelovanje na natjecanjima, što je za njih velik iskorak.

Za predsjednika kluba Gigant izabran je Slobodan Poturica, dok je predsjednik kluba Ban Jelačić postao Nikola Leskovar, obojica treneri TKD kluba Zaprešić, a namjera im je pridružiti se i Zajednici sportskih udruga grada Zaprešića.

Taekwondo je inače jedan od najmasovnijih sportova u Hrvatskoj, a na zaprešićkom području postoji od 1979. godine.

svjesni problema u javnom prijevozu Otvoren e-mail za pritužbe na javni prijevoz