Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Briga o sportašima u Zaprešiću

Nakon logopedske uskoro dobivaju i sportsku ambulantu

1/2
Foto: Grad Zaprešić
Zahvaljujući novoj ambulanti građani Zaprešića i okolnih općina na pregled napokon neće morati putovati u Zagreb ili Samobor

Nakon nedavnog otvorenja logopedske ambulante Zaprešić će uskoro postati bogatiji za još jednu zdravstvenu uslugu. U sklopu Zdravstvenog centra Sjever do kraja godine bit će otvorena i dugoočekivana sportska ambulanta.

Grad Zaprešić osigurao je prostor za tu namjenu, a ugovor je sklopljen sa zdravstvenom ustanovom Vaš pregled registriranom za pružanje zdravstvene skrbi u području medicine rada i sporta.

Oba kluba imaju za cilj potaknuti ljude na rekreaciju i omogućiti je svima, bez ograničenja Zaprešić bogatiji za dva nova sportska kluba

Kronični problem

Da važnost ovog događaja nije potrebno naglašavati govori činjenica da su samo u sklopu Zajednice sportskih udruga grada Zaprešića, u koju je uključeno 29 klubova, registrirane gotovo tri tisuće sportaša, a uključimo li amatere i okolnih sedam općina koje Zaprešiću gravitiraju, onda je ta brojka i znatno veća. Kao kroničan problem cijele Hrvatske, doc. dr. sc. Tomislav Madžar, specijalist medicine rada i sporta te ravnatelj zdravstvene ustanove Vaš pregled, naveo je upravo sportske preglede koje brojne lokalne samouprave nisu zadovoljavajuće riješile.

Foto: Grad Zaprešić

– Grad Zaprešić pokazao je volju, želju i ambiciju da taj problem riješi, ali i brigu za zdravlje svojih građana, prvenstveno sportaša. Velika nam je čast biti u gradu koji kontinuirano napreduje i teži tome da bude među najboljim gradovima za život – smatra Madžar.

Potpisivanjem ugovora ostvareni su preduvjeti za otvorenje sportske ambulante, a slijedi ishođenje dozvola Ministarstva zdravstva za obavljanje zdravstvene djelatnosti podružnice te ustanove u Zaprešiću.

Plesni studio Jete u Zaprešiću plesni studio jete u zaprešiću Mlade plesačice u Italiji privukle veliku pažnju i osvojile zlato

Njezino otvaranje očekuje se u prosincu, a dr. Madžar izrazio je zadovoljstvo što će se to dogoditi upravo tijekom nadolazećih blagdana koje namjeravaju iskoristiti kao priliku da građanima Zaprešića dio usluga pruže besplatno te tako primjereno obilježe početak rada.

Kako Zaprešić slovi kao grad obrazovanja i sporta, upravo su za poboljšanje uvjeta u tom segmentu ove godine izdvojena značajna financijska sredstva, kako ulaganjem u infrastrukturu tako i raznim potporama.

Piloti, pomorci, oružje...

– Time iskazujemo brigu o našim sportašima, posebice mladima kojih, nasreću, imamo mnogo te ujedno radimo još jedan iskorak u podizanju zdravstvenog standarda. Jako se veselim što će uskoro liječničke preglede umjesto u susjednom Zagrebu ili Samoboru, moći obavljati u svom gradu – izjavio je gradonačelnik Željko Turk.

čestitke svima Dvije medalje za Akrobatski rock'n'roll klub Bistra

Osim sportskih pregleda, ustanova će provoditi tečajeve prve pomoći, obavljati preglede u svrhu izdavanja uvjerenja za vozače svih kategorija, pilote, pomorce, izdavati dozvole za držanje i nošenje oružja te obavljati ostale liječničke preglede iz područja medicine rada potrebne za zapošljavanje, otvaranje obrta, rad u inozemstvu ili posebne uvjete rada.