Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
'ja sam mali poduzetnik'

Predstavljena prva slikovnica o poduzetništvu

Foto: Grad Zaprešić
Ima za cilj odgojiti djecu u duhu poduzetništva i potaknuti ih da se usude postati baš ono što žele biti

Virtualni ženski poduzetnički centar predstavio je slikovnicu „Ja sam mali poduzetnik“ koja ima za cilj odgojiti djecu u duhu poduzetništva i potaknuti ih da se usude postati baš ono što žele biti.

Autorica slikovnice, direktorica centra i naša sugrađanka Sanela Dropulić, najavila je podjelu slikovnica u školama i vrtićima diljem Hrvatske, pa tako već sljedećeg mjeseca i u Zaprešiću.

Odvajanje otpada Za zeleni Zaprešić I najmlađi učili kako odvajati otpad

Prva hrvatska, ali i regionalna, slikovnica o poduzetništvu „Ja sam mali poduzetnik“ u kojoj dvoje glavnih likova Anja i Vanja uče djecu što je poduzetništvo, projekt je Virtualnog ženskog poduzetničkog centra koji danas okuplja više od 2300 članica i članova.

„Naša je slikovnica iznad svih političkih, stranačkih i društvenih podjela kojima je danas Hrvatska duboko prožeta, a cilj joj je odgojiti mlade naraštaje u duhu poduzetništva. Danas Hrvatska bilježi veliki egzodus svojih građana izvan granica Lijepe naše u potrazi za boljom egzistencijom, a poduzetništvo je jedini učinkoviti odgovor da to osiguraju kod kuće.

Budemo li djecu poticali na poduzetničko promišljanje već od malih nogu, od sada i kroz ovu slikovnicu, naši najmlađi na vrijeme će shvatiti i upoznati svu ljepotu rada kroz kreiranje vlastitih projekata od ideje do realizacije. Jednoga dana kad izađu na tržište rada imat će mogućnost otvaranja vlastitih tvrtki i obrta umjesto kupnje jednosmjerne karte za odlazak izvan Hrvatske.“, istaknula je inicijatorica projekta.

Dubravica Energetska obnova Do ljeta 2019. zgrada Općine bit će kompletno adaptirana

„Djecu treba već od malih nogu poticati, snažiti i hrabriti da i takav životni izbor glede svoje karijere mogu također odabrati poput svih ostalih o kojima se govori od vrtićkog ili školskog uzrasta“, zaključila je Dropulić.

Izradu slikovnice podržao je i Grad Zaprešić, grad prijatelj ženskog poduzetništva, smatrajući kako ovaj projekt povezuje poduzetništvo s obrazovanjem naših najmlađih, na kojima leži naša budućnost. U Hrvatskoj se o poduzetništvu ne uči u osnovnim školama, a tek se rijetke srednje škole i fakultetski programi bave poduzetništvom, iako je ono najpopularniji karijerni izbor mnogih mladih ljudi.

A kako postati poduzetnik, zaprešićki će mališani saznati uskoro.

Dubravica Zagorska žila kucavica Obnova kumrovečke pruge vrijedan 175 mil. kn kreće 2019. godine