Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
U 12 godina iz austrijske općine donirano je ukupno više od 250 vozila

Tirol Našicama donirao vatrogasne autoljestve koje će se koristiti godinama

storyeditor/2024-03-18/nasice_bb_fo.jpg
Foto: Grad Našice Članovi Javne vatrogasne postrojbe vozilo sigurno odvezli za Našice

U sklopu suradnje Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije s pokrajinom Tirol predstavnici Grada Našica i Javne vatrogasne postrojbe Našice u Austriji preuzeli su vatrogasne autoljestve. Riječ je o rabljenom vozilu koje je redovno održavano i servisirano te će u našičkom JVP-u služiti još godinama. Osobno su na velikodušnoj donaciji gradonačelniku Grada Eben am Achensee Martinu Harbu i zapovjedniku lokalnog vatrogasnog društva Danielu Paulitschu zahvalili i od njih preuzeli ključeve gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba i zapovjednik JVP-a Našice Danijel Matković.

– Posebna mi je čast bila zahvaliti u ime Grada Našica gradonačelniku i vatrogascima iz Tirola na ovoj donaciji koja će pomoći našem JVP-u svakodnevnim aktivnostima, a posebno u intervencijama – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba kojem se u Austriji pridružio i pročelnik Matija Brkić te članovi JVP-a Našice Domagoj Živadinović, Viktor Lončarić, Vedran Kanđera i Darko Anđelić koji su vozilo sigurno odvezli za Našice. Ova donacija dio je projekta "Tirol za hrvatsko vatrogastvo" s ciljem pomoći u obliku donacije vozila i opreme našim dobrovoljnim vatrogasnim društvima i Javnim vatrogasnim postrojbama.

U posljednjih 12 godina iz austrijske općine na područje Hrvatske donirano je ukupno više od 250 vozila koja su raspoređena po svim županijama. U nastavku suradnje Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije s austrijskom Saveznom pokrajinom Tirol vatrogascima s našičkog područja, DVD Zoljan i DVD Vukojevci, predane su još dvije velike donacije u vidu vatrogasnih vozila i opreme. Predstavnici Grada Našica, gradonačelnik Krešimir Kašuba sa suradnicima, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Našice Danijel Matković, predstavnici DVD Zoljan, predsjednik Željko Ptiček, zapovjednica Tomislava Žarić i Franjo Pavlović, u Austriji su osobno i ovog puta zahvalili predstavnicima, a kao i prošloga puta na predaji donacije bio je i Petar Logar, koordinator za humanitarnu pomoć austrijske Savezne pokrajine Tirol. 

storyeditor/2024-03-14/IMG-20240309-WA0009.jpg Topli obrok za umirovljenike s najnižim primanjima Osječke umirovljenice s gradonačelnikom proslavile Dan žena storyeditor/2024-03-17/Djeca_2.jpg U akciju se uključila i Gradska knjižnica i čitaonica Isplaćene naknade za novorođenčad iz Vinkovaca storyeditor/2024-03-18/VJ_foto__3_.jpg Uskoro natječaj Gradi se rotor u Starogradskoj ulici u Koprivnici zbog čestih nesreća