Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
humanitarna akcija

Tisuću kuglica dobrih želja čeka svoje vlasnike

1/18
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Kupnjom kuglice po cijeni od 20 kuna, građani novac mogu donirati u dobrotvorne svrhe – za kupnju specijalno prilagođenog kombi vozila (minibusa) za prijevoz osoba s invaliditetom ili za pomoć Azilu za pse „Društva za zaštitu životinja Rijeka“

U srijedu i četvrtak, 27. i 28. studenoga 2019. godine na Korzu i na Trgu Grivica održava se humanitarna akcija Kuglice dobrih želja. Humanitarnom akcijom, koju organizira Udruga studenata biotehnologije (UsbRi), započinje blagdanski program Rijeka adventa, a u njoj mogu sudjelovati svi zainteresirani od 10 do 20 sati.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

RIJEKA Komunalno društvo Čistoća izrađuje ekoukrase

Kupnjom kuglice po cijeni od 20 kuna, građani novac mogu donirati u dobrotvorne svrhe – za kupnju specijalno prilagođenog kombi vozila (minibusa) za prijevoz osoba s invaliditetom ili za pomoć Azilu za pse „Društva za zaštitu životinja Rijeka“. Donatori svoje kuglice mogu ispuniti svojim napisanim željama te ih objesiti na božićnu jelku na Korzu ili Trgu Grivica.

Prema riječima Renate Singolo, predstavnice Udruge studenata biotehnologije, ove je godine pripremljeno tisuću kuglica dobrih želja.

- Akciju organiziramo četvrtu godinu zaredom uz suglasnost Grada Rijeke i nadamo se da će se ovaj projekt i dalje provoditi - rekla je Singolo, navevši da će građanima od 10 do 12 sati te od 17 do 19 sati na raspolaganju biti vatrogasna košara pomoću koje će svoje kuglice moći staviti na najviše grane božićne jelke.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Ovaj u Hrvatskoj jedinstveni projekt podržali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i njegov zamjenik Marko Filipović.

120 godina postojanja Riječki Autotrolej nabavio 22 nova autobusa

- Jedna od mojih želja je puni gradski proračun, a druga je privatna pa ću je zadržati za sebe. Još od početaka akcije vidljivo je da je dobro prihvaćena, da vlada veliki interes građana i vjerujem da će se tisuću kuglica rasprodati u ova dva dana - rekao je gradonačelnik Obersnel koji je stavio prve kuglice dobrih želja na veliku jelku te zahvalio studentima na inicijativi.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Program Rijeka adventa, uz prigodan blagdanski sajam, započet će u subotu, 30. studenoga, a paljenje blagdanske rasvjete i prve adventske svijeće na Koblerovom trgu, održat će se istog dana u 17.30 sati.