Izbornik
Naslovnica Gradovi Labin
I ove godine akcija na području Labina

Tko ima najljepšu okućnicu, 6 mjeseci ne plaća komunalnu naknadu i odvoz smeća

Uređena okućnica
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Osnovni kriteriji za izbor najljepše okućnice je ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud, izbor i njega biljaka, te poštivanje tradicije i elemenata ovog podneblja

Grad Labin u suradnji s mjesnim odborima Grada Labina, Turističkom zajednicom Grada Labina te KP '1. maj Labin' i ove će godine provesti akciju 'Izbor najljepše okućnice i balkona'. Osnovni kriteriji za izbor najljepše okućnice je ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud, izbor i njega biljaka, te poštivanje tradicije i elemenata ovog podneblja.

Za područje svakog mjesnog odbora dodijelit će se po jedna nagrada i to u kolovozu u sklopu Programa obilježavanja Dana Grada Labina. Nagrada za vlasnika s najljepšom okućnicom se sastoji od oslobađanja plaćanja komunalne naknade na rok od 6 mjeseci i oslobađanja od plaćanja odvoza smeća na rok od 6 mjeseci te grafike  'Garofula' – rad akademskog kipara Josipa Diminića. 

Kandidature mogu davati mjesni odbori ali i sami građani te Komisija za odabir najljepše okućnice odnosno balkona.

Kandidature se zaprimaju u Komunalnom poduzeću "1. maj Labin" zaključno do 15. lipnja na broj telefona 052 855-375 i e-mail: lori.luketa@prvimaj.hr, a trebaju sadržavati ime i prezime obitelji vlasnika balkona odnosno okućnice, adresu i  broj telefona.