Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Sjajni rezultati mladih sportaša Savate kluba Šan iz Garešnice

Tomislav Kranjec - europski juniorski prvak u savate boksu

Foto: GAREŠNICA
Garešnički savate klub Šen imao je na juniorskom EP u Austriji i predstavnicu. Juniorka Ena Katalenić se na kraju okitila brončanom medaljom u kategoriji do 60 kg

Tomislav Kranjec, član Savate kluba Šan iz Garešnice, europski je juniorski prvak u savate boksu u kategoriji do 70 kilograma, a treća u Europi u kategoriji do 60 kilograma njegova je klupska kolegica Ena Katalenić.

Ove su sjajne rezultate mladi sportaši postigli na prvenstvu Europe u savateu za juniorke i juniore, održanom 22. i 23. srpnja u Austriji. U sastavu juniorske savate assaut reprezentacije Hrvatske nastupilo je dvoje natjecatelja iz garešničkog kluba.

Tomislav je u prvoj borbi pobijedio natjecatelja iz Italije, u drugoj natjecatelja iz Srbije, a u trećoj natjecatelja iz Mađarske. U posljednjoj, finalnoj borbi, bio je bolji od natjecatelja iz Francuske pa je pobijedivši i njega zasluženo postao juniorski prvak Europe. Ena je u prvoj borbi izgubila od predstavnice Srbije, u drugoj je pobijedila natjecateljicu iz Irske, a u trećoj borbi natjecateljicu iz Francuske. Finale nije uspjela izboriti zbog dvije javne opomene.

- Čestitamo našim natjecateljima na vrhunski postignutim rezultatima na Europskom juniorskom prvenstvu - objavio je Savate klub Šan na svojoj Facebook stranici.