Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Startali na kutinskom trgu, završili druženjem na jezeru Bajer

Tradicionalna kutinska biciklijada za Dan planeta Zemlje

1/2
Foto: Kutina
– Kutinska biciklijada široko je prepoznata. Njome obilježavamo Dan planeta Zemlje, ali i promoviramo prirodne ljepote Moslavine i bicikl kao prijevozno sredstvo. Sve baziramo na zdravom životu, čistom okolišu i boravku u prirodi - kaže direktorica Turističke zajednice Grada Kutine i zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić

I ove su se godine mnogi odazvali tradicionalnom obilježavanju Dana planeta Zemlje na biciklu u Moslavini. Biciklijada je tradicionalno počela okupljanjem na kutinskom Trgu dr. Franje Tuđmana odakle je, uz kraći animacijski program, velik broj biciklista krenuo na lakšu ili težu rutu vožnje, a cilj je svima bio na jezeru Bajer. Kraća je ruta stajalište imala u Prijamnom centru Repušnica gdje je sve okupljene čekala okrepa. Sve sudionike biciklijade na jezeru Bajer dočekala je i ugostiteljska ponuda uz glazbu, brojne tradicijske i sportske igre, te druge aktivnosti u prirodi.

Drugi dan biciklijade ponudio je ekstremnu biciklističku rutu na Moslavačku goru, a za ljubitelje planinarenja organiziran je planinarski pohod na tu goru.

– Kutinska biciklijada široko je prepoznata i građani su je odlično prihvatili te je vidljivo kako su se, usprkos najavama lošeg vremena, okupili u velikom broju. Njome obilježavamo Dan planeta Zemlje, ali i promoviramo prirodne ljepote Moslavine i bicikl kao prijevozno sredstvo. Ovo nam je 18. biciklijada i sadržajno je bogata, a svake je godine dopunjujemo i obogaćujemo nečim novim. Sve baziramo na zdravom životu, čistom okolišu i boravku u prirodi, rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Kutine i zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić.

Sve ponuđene rute prošle su pokraj zaštićenih prirodnih i kulturnih baština o čemu su sudionici bili informirani uz pomoć turističkih vodiča, čime se predstavlja i popularizira Moslavina kao turistička destinacija sa svim svojim prirodnim resursima.