Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Jastrebarsko

Tradicionalno gastro natjecanje u pripremi kotlovine, krenule prijave

kotlovina
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL/Ilustracija
Natjecatelji imaju obvezu, u zadanom vremenskom roku, spraviti kotlovinu od 5 kg svježeg mesa

Turistička zajednica grada Jastrebarskog, u suradnji s Gradom Jastrebarsko, u subotu 29. rujna organizira već tradicionalno gastro natjecanje u pripremi kotlovine, a koje će se održati s početkom u 15 sati u perivoju dvorca Erdody.

Na ovo natjecanje, prijavljuju se ekipe po pet članova. Natjecatelji imaju obvezu, u zadanom vremenskom roku, spraviti kotlovinu od 5 kg svježeg mesa. Potom stručni žiri ocjenjuje svaku ekipu po zadanim kriterijima: izbor načina pripreme, aroma kotlovine, aroma umaka, vizualni izgled kotla (šešira, tanjura) te ukupna razina nastupa ekipe (styling, fair play, zabava). Najbolji „majstori kotlovine“ biti će nagrađeni vrijednim nagradama.

Osim natjecanja u pripremanju kotlovine bit će organizirani ugostiteljski sadržaji, dodatni sadržaji za najmlađe te dodatna iznenađenja za sve posjetitelje i natjecatelje.

Do sada je natjecanje bilo organizirano pod drvenim kućicama na Sajmištu u Jastrebarskom i na gradskom trgu, ali budući da svaku godinu ima sve više prijavljenih ekipa i posjetitelja, lokacija natjecanja ove godine seli u perivoj dvorca Erdody.

Sve o prijavama za natjecanje u pripremi kotlovine možete saznati ovdje.

Projekt 'kulTura' u Jastrebarskom Turizam Predstavljen EU projekt 'kulTura' vrijedan 1,3 milijuna eura