Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
na red za asfaltiranje dolaze i Nova Cesta te Dolenska

Tratinska u Lukavcu dobiva nogostup, a počela i rekonstrukcija Odranske ulice

Foto: Grad Velika Gorica
V.D. gradonačelnika Krešimir Ačkar obišao je radove u Tratinskoj ulici koja će biti u potpunosti obnovljena i asfaltirana nakon završetka radova na projektu aglomeracije koji se u ovom naselju privodi kraju

Radovi na nogostupu duž najprometnije ceste u Lukavcu počeli su početkom prošlog tjedna, a istodobno se radi i na pripremama za asfaltiranje glavnih prometnica u spomenutom naselju. Nakon što je u sklopu projekta aglomeracije Velike Gorice postavljena kanalizacija, Grad je krenuo i u gradnju nogostupa u dužini od 1200 metara. A usto uskoro slijedi i asfaltiranje Tratinske, Dolenske i Nove ceste u Lukavcu.

– Kada govorimo o spomenutom naselju, radi se nogostup duž najprometnije, najduže i opasne prometnice, a to će pomoći zaštiti pješaka, odnosno prvenstveno onih najmanjih. Nogostup će ići skroz do osnovne škole, a produžit će se prema vatrogasnom domu i centru naselja – rekao je v.d.gradonačelnika Krešimir Ačkar.

PRIKUPLJANJE BIOOTPADA Stiglo 350 spremnika

Uz to, počele su pripreme za asfaltiranje Nove ceste te Dolenske ulice, kao i Tratinske, koja će biti u potpunosti obnovljena i asfaltirana nakon završetka radova na projektu aglomeracije, koji se u ovom naselju privodi kraju. Ukupna vrijednost radova je gotovo milijun kuna.

– Ovo je zapravo primjer kako će i ostala naša naselja izgledati gdje je u procesu aglomeracija. Zato zahvaljujem našim sugrađanima i Lukavčanima na strpljenju jer to je proces koji dugo traje. Radimo to zbog njih i dajem obećanje da će svi doći na red. Prioritet će mi biti sigurnost u prometu i nogostupi u svakom naselju, kao što se možemo uvjeriti na svoje oči kada se provezemo kroz Lukavec pored radova – kazao je Ačkar.

U duhu ulaganja u cestovni promet, valja spomenuti da je u tijeku rekonstrukcija Odranske ulice u Donjoj Lomnici. Pješačka staza i rekonstruirana cesta spojit će Gradiće i Donju Lomnicu pa će biciklisti i pješaci moći sigurnije prolaziti kroz Ulicu kralja Tomislava. Radovi na tom dijelu započeli su prije tjedan dana. Rekonstruirat će se cesta u dužini 700 metara, a radovi su vrijedni 7,65 milijuna kuna.

U IŠČEKIVANJU Slatina želi certifikat 'Grad za mlade'

– Započeli smo s potpunom rekonstrukcijom Odranske ulice u Donjoj Lomnici. Osim novog kolničkog asfalta, ulica će dobiti i pješačku i biciklističku stazu. Ovom rekonstrukcijom omogućit ćemo sigurnost svih sudionika u prometu, a posebno naših najmlađih. Vrijednost radova je 7,65 milijuna kuna – izjavio je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Završeni su usto i radovi u ulici Andrije Kačića Miošića te je postavljena i signalizacija uz prometno iscrtavanje. Asfaltirala se cesta u dužini od 250 metara, a novost je i pješačka te pješačko-biciklistička staza.

Rekonstrukcija je uključivala i postavljanje novog sustava oborinske odvodnje te javne rasvjete. Osim rekonstrukcije izvedena je zamjena fekalnog kolektora.