Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Sa sjednice Gradskog vijeća Garešnice

Treba li klimatizirati obnovljeni Hrvatski dom?

Foto: GAREŠNICA
– U obnovu je uloženo milijun i 400 tisuća kuna. S obzirom na mogućnosti nismo mogli predvidjeti dodatno ulaganje u klime samim time što bi izvedba klimatizacije u ovom domu bila zahtjevnija i puno skuplja – objasnio je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija

Aglomeracija, državno poljoprivredno zemljište, industrijska zona, dnevni boravak u osnovnoj školi... Bile su te teme s aktualnog sata posljednje sjednice Gradskog vijeća Garešnice koja je, bez obzira na to što je sadržavala puno točaka dnevnog  reda, brzo završila. Rasprave gotovo i nije bilo jer su mahom sve točke dnevnog reda jednoglasno dobile zeleno svjetlo.

Slavica Rukavina iz HSU-a prenijela je pitanje pjevačica koje često nastupaju u obnovljenom Hrvatskom domu, gdje je sjednica vijeća i održana, zašto on nije klimatiziran.

– U obnovu je uloženo milijun i 400 tisuća kuna. S obzirom na mogućnosti nismo mogli predvidjeti dodatno ulaganje u klime samim time što bi izvedba klimatizacije u ovom domu bila zahtjevnija i puno skuplja. Nije riječ o tome da se postavi klima u jednoj sobi, već je to složenija priča. No, koliko vidim na ovoj sjednici, nitko nema potrebe za klima-uređajem. Ako dođu te nesnosne vrućine, nastojat ćemo pripremiti projekt i ići u klimatizaciju Hrvatskog doma – odgovorio joj je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija.