Izbornik
Naslovnica Gradovi Labin
Božić u Labinu

Tri dana glazbe, zabave i zajedništva, a sve počinje velikim Božićnim koncertom

Božić u Labinu
Foto: Grad Labin
Tijekom sva tri dana u ulici Zelenice bit će postavljene adventske kućice s bogatom ponudom prigodnih proizvoda, a najmlađe će kroz centar Labina voziti vlakić Djeda Mraza

Tri dana glazbe, plesa, predstava, dječjih programa, gastronomskih užitaka, druženja i zabave započinje velikim Božićnim koncertom u četvrtak 21. prosinca u 18 sati. Tada će u centru Labina u ulici Zelenice, koja će za ovu prigodu na nekoliko dana biti pretvorena u pješačku zonu, nastupiti Gradski orkestar Labin, zbor Minicantanti, glazbena skupina XL, Gianluca Draguzet, te akustični trio Silvija, Aleksej i Vedran. 

I ove godine, u suradnji s Udrugom žena Mendula, svi posjetitelji se pozivaju da u sklopu koncerta sudjeluju na Božićnoj lutriji, tek prvom od nekoliko humanitarnih aktivnosti koje nas čekaju tijekom nadolazećih blagdanskih dana. U sklopu Božićne lutrije bit će organizirana i humanitarna prodaja fotografija u organizaciji labinskog foto studija Indigo Blu.

Prvi dan adventskog programa zaključit će se besplatnim koncertom legende istarske glazbene scene, Alena Vitasovića, s početkom u 21 sat. U petak 22. prosinca u 10 sati, osmi put za redom održat će se tradicionalna blagdanska marenda u suradnji s Udruženjem obrtnika Labin i labinskim ugostiteljima. Restorani s Labinštine za građane pripremaju čak 500 porcija autohtonih i tradicionalnih blagdanskih specijaliteta naših krajeva.

Kroz cijeli će petak, kao i kroz čitavo trodnevno razdoblje, u ulici Zelenice biti postavljene adventske kućice s bogatom ponudom prigodnih proizvoda, a najmlađe će kroz centar Labina voziti vlakić Djeda Mraza. 

Isti dan sve posjetitelje u večernjim satima čeka vrhunac ovogodišnjeg adventa - sjajni glazbeni nastupi. U 20:30 na pozornicu se penje proslavljena labinska glazbenica i dramska umjetnica Elis Lovrić, koja će svojim specifičnim melodijama i tekstovima s mnogim motivima našega kraja svakako biti sjajan uvod u vrhunac večeri - besplatan koncert mega popularnog regionalnog pjevača Željka Joksimovića, s najavljenim početkom u 22 sata. Oko ponoći sve prisutne čeka nezaobilazan Božićni vatromet, a za održavanje dobre atmosfere do ranih jutarnjih sati pobrinut će se najpoznatiji istarski DJ, Nikola Z Kukurini, priopćili su iz Grada Labina.

Veći dio programa u subotu 23. prosinca posvećen je onima koji se Božiću posebno raduju - najmlađima. Oko 10 sati organiziran je doček Djeda Božićnjaka, a zatim kreće dječja predstava Istra Inspirita “Djed Božićnjak u Istri”. Zabave neće nedostajati ni nakon predstave, jer najmlađe očekuju nastupi žonglera, uličnih glazbenika, plesnih skupina, a bit će tu i postavljanje kućice Djeda Božićnjaka kao i prava Božićna povorka poznatog bradatog debeljka i njegovih pomagača.

Večernji su sati i trećeg dana rezervirani za glazbu. U 22 sata započinje koncert benda Tribute to Dino Dvornik, a iza ponoći slijede ritmovi elektronske glazbe uz nastupe labinskih DJ-a.

"Tri dana blagdanskog programa u Labinu omogućili su brojni donatori, a nesebičnu potporu da se o labinskom adventu čuje dali su naši medijski partneri. Grad Labin se u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Labina te glavnim sponzorom Valamar Rivierom, pobrinuo da se kroz cijelo razdoblje Božića u Labinu građanima i njihovim gostima pruže raznolika događanja za sve generacije, te smo uvjereni da će tri dana labinskog adventa proteći u vrhunskom raspoloženju i pravom božićnom ugođaju. Sva događanja bit će najavljena na fcb stranici koja je od danas aktivna. I ove godine bit će IN prisustvovati manifestaciji Božić u Labinu", zaključila je zamjenica gradonačelnika Grada Labina, Federika Mohorović Čekada.