Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Za osobe s invaliditetom

Tri liftera stižu na plaže do početka sezone kupanja

Lifter
Foto: Grad Dubrovnik
Lifteri će olakšati ulazak u more osobama s invaliditetom zahvaljujući mogućnosti okretanja za 360 stupnjeva i zaustavljanja u bilo kojem položaju korištenjem ručne poluge

Grad Dubrovnik potpisao je ugovor za nabavu tri liftera za ulazak u more za osobe s invaliditetom. Točnije, radi se o lifteru u Zatonu čija je procijenjena cijena nabave 61.800 kuna bez PDV-a, a izvršitelj je tvrtka ORTO REA d.o.o. iz Varaždina, dok bi se jedan lifter postavio na Lopudu ispred hotela Lafodia te drugi na plaži Zaorsan u naselju Suđurađ. Izvršitelj je zadarska tvrtka INKONTINENTNI CENTAR d.o.o, a cijena nabave dva liftera iznosi 16.000 kuna bez PDV-a.

Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK U SAD-U Izložba 'Dubrovnik, a Scarred City' otvorena u Washingtonu

Do početka sezone kupanja trebali bi biti ugrađeni svi lifteri. Naime, rok za izgradnju liftera na Elafitima je dva mjeseca, dok bi se lift u Zatonu trebao ugraditi ovog proljeća. Lifteri će olakšati ulazak u more osobama s invaliditetom zahvaljujući mogućnosti okretanja za 360 stupnjeva i zaustavljanja u bilo kojem položaju korištenjem ručne poluge.

Podsjetimo, kupalište u Zatonu već ima jedan lifter za osobe s invaliditetom, kao i plaže Copacabana te Mandrač u Solitudu.

DUBROVNIK Pokrenuta kampanja 'Želiš li se mijenjati za mjesto'