Izbornik
Naslovnica Gradovi Novalja
NOVALJA

Turistički djelatnici učili o sigurnom vođenju na izlete, prvoj pomoći...

Novalja
1/3
Foto: Grad Novalja
U Novalji održana edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi

U prostoru Poduzetničkog inkubatora Ragan u Novalji 29. i 30. travnja održana je edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi. Organizatori su HGK i HGSS, a obuku su izvodili instruktori Hrvatske gorske službe spašavanja.

PROJEKT POBOLJŠANJA VODOVODNE INFRASTUKTURE Aglomeracija – najveći komunalni projekt u povijesti Novalje

Spoj avanture i rekreacije

Na edukaciji je sudjelovalo dvadesetak polaznika, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, koji će nakon završene dvodnevne edukacije dobiti potvrdu da su pohađali program osposobljavanja za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi te da su stekli korisna znanja o osnovama meteorologije, orijentacije i kartografije, o sigurnom vođenju na izlete i ture, o tehnikama pružanja prve pomoći, načinu pozivanja u slučaju nesreće i opasnosti, procjenama situacije i organizaciji akcije zbrinjavanja i spašavanja i o kvalificiranoj suradnji s HGSSom. Potvrda koja se dobije završetkom ove edukacije jedna je od priznatih potvrda/certifikata za obavljanje aktivnosti s popisa koje se smatraju turističkim uslugama aktivnog i pustolovnog turizma. Cjeloviti popis usluga aktivnog i pustolovnog turizma, popis odgovarajućih potvrda, odnosno certifikata i drugih uvjeta može se pronaći na službenim stranicama Odjela za turizam HGK, izvijestili su iz gradske uprave Novalje. Proizvodi aktivnog odmora koji se razvijaju u Ličko-senjskoj županiji spoj su avanture, rekreacije, opuštanja, zabave i gurmanskih doživljaja. Pustolovni turizam ima važnu ulogu u strateškom razvoju nove koncepcije cjelogodišnje ponude aktivnog odmora te se izvrsno nadopunjuje s turističkom ponudom susjednih destinacija.

TREKING-STAZA POSLJEDNJIH JE GODINA PRAVI HIT MEĐU LJUBITELJIMA PRIRODE Uz stazu ‘Life on Mars’ uređuju i stijene za penjanje

Stručno vođene pustolovne ture turistima omogućuju upoznavanje s prirodnim ljepotama i kulturnim nasljeđem putem različitih oblika kretanja. Programi vođenih pustolovnih tura turističko-poučnim tematskim stazama unaprijedit će turističku ponudu destinacije, turistički nedovoljno razvijenog područja, iskorištavanjem postojećih vrijednih kapaciteta kulturne i prirodne baštine.

Brendiranje outdoora

Turističke zajednice otoka Paga protekle godine zajednički su pokrenule projekt “Pag Outdoor” usmjeren na ujednačen razvoj i oblikovanje otoka Paga u jedinstvenu, usklađenu i na tržištu afirmiranu destinaciju za outdoor turizam. U suradnji s partnerima uz odličnu sinergiju prošlo ljeto zaživio je i outdoor projekt Pag Outdoor Summer Weekend, tj. koncept aktivnih tjedana koji se održavaju s licenciranim i iskusnim trenerima u različitim oblicima aktivnog turizma. Upravo iz tog razloga domaćin i partner ovogodišnje edukacije HGK i HGSS-a je Turistička zajednica Grada Novalje, koordinator i voditelj projekta te cijela platforma Pag Outdoora ide dalje i diže se na znatno višu razinu, odličnim brendiranjem cijele outdoor priče otoka Paga. Domaćin edukacije bila je Turistička zajednica grada Novalje i poduzetnički inkubator “Ragan”, istaknuli su iz gradske uprave Novalje.