Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Pojačana gospodarska aktivnost

U 2019. otvoreno 55 posto obrta više nego u 2018. godini

Foto: Robert Mihaljević
Najviše se obrta otvorilo u djelatnostima građevinarstva, intelektualnih usluga, proizvodnje i poduke

Trend jačanja gospodarskih aktivnosti u Koprivnici od prošle prelio se i na ovu godinu. To se, prije svega, osjeti na velikom interesu investitora u ulaganja u poduzetničke zone u gradu nakon što su koprivničke vlasti usvojile paket olakšica za poduzetnike. No i na poslovnoj mikrorazini neki trendovi daju razloga za optimizam. To se, prije svega, odnosi na najnovije podatke Udruženja obrtnika Koprivnice o broj otvorenih i zatvorenih obrta tijekom 2019. godine.

Uručeni novi ugovori za 118 studenata Koprivnica treća u Hrvatskoj po izdvajanju za stipendije

Na području Koprivnice, u što spadaju grad i okolne općine, prošle je godine registrirano čak 55 posto novih obrta više nego godinu ranije, pokazuju novi podaci koprivničkog Udruženja obrtnika. Prema tim podacima, tijekom prošle godine otvorena su 133 nova obrta. Najviše ih je u djelatnostima građevinarstva (19), intelektualnih usluga (18), proizvodnje (11) i poduke (10). Istodobno su lani ugašena 52 obrta, što je 16 posto manje nego tijekom 2018. godine.

Najveći investicijski zamah u povijesti U 2020. u Koprivnici počinju radovi vrijedni 600 milijuna kn

Odjavljeni su, primjerice, dugogodišnja slastičarnica Višnja i dugogodišnji poznati restoran Klas. Zanimljivo je i kako je lani u Koprivnici prijavljen još jedan obrt za njegu kućnih ljubimaca. To je već drugi u toj branši, što znači da je potreba za njegom pasa (šišanje, kupanje, higijena dlake i kože) na području grada sve veća. Pretprošle godine, navode u Udruženju obrtnika Koprivnica, registrirano je 86 novih obrta na području Koprivnice i okolnih općina, najviše u intelektualnim uslugama i građevinarstvu. Preklani nije bilo nijednog novog proizvodnog obrta, a prošle ih je godine u toj branši, kako smo naveli, bilo čak 11.