Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Najveći investicijski zamah u povijesti

U 2020. u Koprivnici počinju radovi vrijedni 600 milijuna kn

Foto: Robert Mihaljević
Lani je Koprivnica bila u top 10 hrvatskih gradova po povlačenju novca iz fondova EU

Iduće godine u Koprivnici i okolici počinje provedba investicija vrijednih čak 600 milijuna, što je najveći infrastrukturni zamah u povijesti grada. Zato gradske vlasti ovih dana pršte optimizmom.

Od Nove godine Nova cijena smještaja djece u vrtićima

Najveći projekt koji bi trebao krenuti do ljeta iduće godine je koprivnička aglomeracija, odnosno gradnja desetaka kilometara vodovodne i kanalizacijske mreže diljem koprivničkog dijela Podravine. Težak je oko 510 milijuna kuna.

No tijekom iduće godine bageri će doći i u brojne druge dijelove Koprivnice. Gradske vlasti najavljuju početak izgradnje nove osnovne škole Podolice vrijedne oko 40 milijuna kuna, koja bi trebala omogućiti uvođenje jednosmjenske nastave. Tu je i nova sportska dvorana Osnovne škole Đuro Ester koja bi mogla stajati više od deset milijuna kuna. Tijekom iduće godine trebao bi početi i kapitalni projekt obnove središta grada, odnosno Zrinskog trga, koji će stajati više od deset milijuna kuna. Dovršit će se reciklažno dvorište u Herešinu i graditi potpuno novi dječji vrtić u prigradskom naselju Starigradu. Oba se projekta najvećim dijelom financiraju novcem EU. Tu je i energetska obnova OŠ Antuna Nemčića Gostovinskog.

– Donijeli smo ljetos poduzetničke mjere koje su rezultirale time da do kraja ove godine pod ugovorom, dakle spremno za gradnju, imamo čak 108.000 kvadrata zemljišta u poslovnim zonama Dravska i Radnička. Upravo rast i razvoj gospodarstva daju nam dovoljno optimizma i snage da ostvarimo sve planirano – naglasio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Grad Koprivnica osigurao dodatnih 300 tisuća kuna za sufinanciranje djelatnosti ustanova predškolskog odgoja

Pohvalio je velike sustave predvođene Podravkom i Belupom koji su ostvarili odlične rezultate te podsjetio da je Pavle Gaži kao tvorac moderne Podravke prije 30-40 godina postao počasni građanin Koprivnice.

I godina na izmaku obilježena je mnogim važnim projektima. Izgrađen je novi inkubator kreativnih industrija vrijedan blizu 14 milijuna kuna i on je već danas, kako kaže gradonačelnik, premalen za sve zainteresirane. Dovršena je energetska obnova OŠ Braća Radić vrijedna oko 10 milijuna kuna, obnova Dječjeg vrtića Loptica u Generalićevoj (blizu tri milijuna kuna), sagrađena spojna cesta Reka – Starigrad (osam milijuna) i obnova zgrade Domoljuba (više od milijun kuna). Lani je Koprivnica bila u top 10 hrvatskih gradova po povlačenju novca iz fondova 
EU.