Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Grad Koprivnica osigurao dodatnih 300 tisuća kuna za sufinanciranje djelatnosti ustanova predškolskog odgoja

Foto: Grad Koprivnica
Ekonomska cijena smještaja djeteta u dječji vrtić nije se mijenjala od 2015. godine

Na 21. sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka kojom se utvrđuje mjesečna ekonomska cijena za smještaj djece u dječjim vrtićima u iznosu od 1.600,00 kuna.

Predstavljen inovativni projekt arhitekta Hrvoja Njirića Koprivnica će sama graditi novu osnovnu školu vrijednu 40 mil. kuna

Donošenje ove odluke nema negativan financijski učinak za roditelje djece smještene u dječjim vrtićima na području Grada Koprivnice, već utječe na povećanje financijskih sredstava koja se izdvajaju iz Proračuna Grada Koprivnice u 2020. godini.

Naime, Grad Koprivnica je tijekom 2019. godine prikupio podatke vezane za utvrđivanje ekonomske cijene smještaja djece u dječjim vrtićima. Ekonomska cijena smještaja djeteta u dječji vrtić nije se mijenjala od 2015. godine koja iznosi 1.500,00 kuna.

Slikar Zlatko Kauzlarić Atač Slikar Zlatko Kauzlarić Atač predložen za počasnog građanina 'Koprivnica je grad koji se fantastično razvija, hvala što su me se ljudi sjetili'

Vodeći se navedenim, a na temelju rashoda iskazanih za 2019. godinu utvrđeno je da je postojeća utvrđena ekonomska cijena smještaja djece u vrtićima preniska u odnosu na današnje cijene na tržištu te da se istom ne može zadržati standard kvalitete pružanja usluga odgoja i obrazovanja u vrtićima.