Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik 3410 pregleda
Snimanje 10. veljače

U Dubrovniku počinje audicija za statiste u filmu Robin Hood

Postavljanje scenografije za film Robin Hood
1/5
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Snimanje filma "Robin Hood:Origins", u kojem glume Leonardo DiCaprio i Jamie Foxx, počinje 10. veljače i trajat će tri tjedna

U Dubrovniku se od ponedjeljka 16. do petka 20. siječnja održava audicija za statiste u "filmu strane produkcije", a neslužbeno se doznaje kako je riječ o filmu ''Robin Hood: Origins" za koji su već postavljene kulise na nekoliko lokacija, a koji će se krajem veljače i početkom ožujka snimati na području Dubrovnika.

 Audicija se održava u hotelu Hilton Imperial u terminima od 9 do 13 te od 15 do 20 sati, u organizaciji tvrtke ''Pakt Media'', a otvorena je za sve dobne skupine i oba spola.

 - Molimo, dođite raspuštene kose i s minimalno make-upa - poručuju organizatori pripadnicama ljepšeg spola.

 Tehnički gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić rekao je u četvrtak, prilikom obilaska filmskih kulisa na Stradunu, kako će se tamo događati najatraktivniji dio filma, a snimanje će početi 10. veljače i trajati tri tjedna. Samo na račun noćenja uprihodit će se više od deset milijuna kuna.

Producent slavni glumac

Najavio je dolazak velikih imena poput 'oscarovaca' Jamiea Foxxa, Tarona Egertona i drugih.

Dubrovnik će u filmu predstavljati srednjovjekovni grad Nottingham, a snimanje će se odvijati na dijelu Straduna, u Ulici sv. Dominika, na predjelu iza Katedrale i u podnožju tvrđave Minčeta te u Posatu.

Film režira Otto Bathurst, a jedan od producenata filma je i slavni glumac Leonardo DiCaprio.

Inače, budžet za ovaj film je 90 milijuna dolara, a dodatnih 100 milijuna uložit će se u njegovu promociju.