Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Održana završna konferencija projekta Aktivni u starosti

U dvije godine razne radionice za starije osobe

Foto: Vinkovci
– Najtraženija radionica bila je ona plivačka, ona je bila vrlo važna jer je poticala tjelesnu aktivnost pa su se umirovljenici bavili hidrogimnastikom i rekreativnim plivanjem – rekao je Goran Guskić, voditelj projekta

Održana je završna konferencija projekta pod nazivom “Aktivni u starosti”, koji je trajao od listopada 2020. godine pa sve do danas. U provedbi projekta osiguran je poludnevni boravak za članove Gradske udruge umirovljenika grada Vinkovaca, a zaposlene su i tri osobe. Prema riječima voditelja projekta Gorana Guskića, umirovljenici su sudjelovali u dijelu cjeloživotnog učenja kako bi stekli neke nove vještine pohađanjem informatičkih radionica i gastroradionica.

Isto tako u sklopu projekta korisnici su imali priliku iskoristiti svoje umjetničke potencijale na likovnim i plesnim radionicama, kao i radionicama rukotvorina.

– Najtraženija radionica bila je ona rekreativnog plivanja, ona je bila vrlo važna jer je poticala tjelesnu aktivnost pa su se umirovljenici bavili hidrogimnastikom i rekreativnim plivanjem – rekao je Guskić.

Nositelj samog projekta bila je Gradska udruga umirovljenika grada Vinkovaca, a glavni partneri bili su više od milijun kuna, a europskim sredstvima sufinancirana je ukupna vrijednost od gotovo 900 tisuća kuna.

– U sklopu projekta morali smo imati oko 250 aktivnih umirovljenika, odnosno onih koji mogu dokazati svoju mirovinu. Međutim, sudjelovalo je mnogo više umirovljenika i građana treće životne dobi te su doprinijeli tome da ovo bude vrhunski projekt – rekao je predsjednik vinkovačke Gradske udruge umirovljenika Ivan Colarić.

Završnoj konferenciji nazočio je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je rekao kako su lijepa i opuštena atmosfera, smijeh i šale dokaz da je projekt uspio što se vidjelo i na toj prigodi.

– Moram pohvaliti sve one u udruzi koji su znali osmisliti i dati priliku da se ovakav projekt i ostvari. U konačnici, ovo je bilo poučno kako bismo u budućnosti mogli povući još europskih sredstava za umirovljeničku populaciju – rekao je Bosančić.