Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Grad Sisak započeo gradnju 60 milijuna kuna vrijednog odgojno-obrazovnog kompleksa

U Galdovu počela izgradnja osnovne škole, vrtića i jaslica

Foto: NIKOLA ČUTUK/PIXSELL
- Na taj način Galdovo će postati atraktivnije za život sadašnjih, ali i budućih stanovnika, koji će tako imati kvalitetniji život, a nekretnine će im dobiti na cijeni  – rekao je Bojan Dadasović, predsjednik sisačkog Gradskog vijeća

U sisačkom Galdovu počela je izgradnja odgojno-obrazovnog kompleksa u kojem će se, uz nove sadržaje, jaslice i dječji vrtić, izgraditi i novi objekt osnovne škole koja je stradala u potresu. Novim objektima i sadržajem će se poboljšati odgojni i obrazovni standard u Galdovu, ali i okolnim naseljima. Radovi su vrijedni više od 60 milijuna kuna,  a počeli su na objektu budućeg vrtića s jaslicama.

- Riječ o jednoj od najvećih investicija u Sisku u posljednjih dvadesetak godina. Svaki mandat obilježavamo s  novim kapitalnim projektom koji daje novu vrijednost nekoj gradskoj četvrti. To je do sada pješačka zona, bazeni u Capragu, Ledena dvorana na Zibelu i Sportska dvorana Zeleni brijeg. Sada je na red došlo Galdovo s prekrasnim odgojno-obrazovnim kompleksom, koji će generirati neke nove vrijednosti i nove projekte u ovom dijelu grad - rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček prilikom obilaska radova koje, temeljem javnog natječaja, izvodi križevačka tvrtka Radnik.

- U hodu smo rješavali i problem škole, koja je i ranije imala problem statike, a nakon potresa je postala neupotrebljiva. Struka je preporučila da obavimo kompletnu rekonstrukciju škole, koja uključuje rušenje stare zgrade i izgradnju nove škole na istoj lokaciji - dodala je gradonačelnica Ikić Baniček.

Predsjednik Gradskog vijeća Bojan Dadasović dodao  je kako ovaj projekt pokreće i druge pozitivne procese u gradskoj četvrti Galdovo.

- Na taj način Galdovo će postati atraktivnije za život sadašnjih, ali i budućih stanovnika, koji će tako imati kvalitetniji život, a nekretnine će im dobiti na cijeni  – dodao je Dadasović.