Izbornik
Naslovnica Gradovi
JVP Vinkovci predstavio izvješće o radu za 2022. godinu

U godini 174 intervencije – od gašenja požara do spašavanja

Grad Vinkovci i gradska uprava uložili su više od pola milijuna kuna u novu vatrogasnu opremu
1/3
Foto: Grad Vinkovci

Tijekom proteklih godina Javna vatrogasna postrojba Vinkovci postala je prepoznatljiva ne samo po svojoj opremljenosti nego i po svojim akcijama zbog kojih se svrstava u sam vrh hrvatskog vatrogastva. O njihovu radu govori i redovito godišnje izvješće, koje su podnijeli Gradu Vinkovcima, prema kojemu su tijekom 2022. godine zabilježili 174 vatrogasne intervencije, što je u skladu s godišnjim prosjekom. U isto vrijeme vinkovački vatrogasci iz godine u godinu raspolažu sve kvalitetnijom i suvremenijom opremom, od kombinezona do digitalne komunikacije u vozilima, koja je neophodna da bi se mogli boriti sa svim nedaćama, ali i spašavati ljudske živote.

– U zadnjih 20 mjeseci Grad Vinkovci i gradska uprava uložili su više od pola milijuna kuna u novu vatrogasnu opremu za naše potrebe. To nama jako puno znači jer će s njom sve naše intervencije biti uspješnije nego do sada, a pogotovo me veseli jer nam je odobreno dodatnih 75 tisuća eura za EU fondove – rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci Krešimir Jelić govoreći o radu JVP-a u 2022. godini.

Podsjetio je i na brojne intervencije na koje gotovo svakodnevno izlaze poput gašenja požara, pomoći unesrećenima u prometnim nesrećama, pomoći građanima u najrazličitijim situacijama, pomoći životinjama… Ogromnu ulogu imali su i ove godine u srpnju nakon orkanskog nevremena koje je pogodilo Vukovarsko-srijemsku županiju. Vinkovački vatrogasci bili su danima na terenu pomažući građanima u nevolji. Zbog svega toga o vinkovačkim vatrogascima i sami građani govore biranim riječima jer su svjesni njihove uloge u svakodnevnom životu.

– Naša vatrogasna postrojba jedna je od najboljih u Hrvatskoj, izvrsno opremljena, a kako smo mogli vidjeti kroz nepogode koje su pogodile dio naše županije, odradila je ogroman posao stavljajući se svima na raspolaganje – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Dodao je i da je JVP Vinkovci već u kandidaturi za dva EU projekta pa će se, bude li pozitivan ishod, krenuti u nabavu planirane opreme za gašenje požara, odnosno novog kompresora s novim baterijskim agregatima za proizvodnju struje.

Prizemlje Gospodarskog centra u Solitudu, površine 690 četvornih metara, prenamijenit će se za potrebe pet jasličkih skupina ukupnog kapaciteta do 58 djece Osam novih grupa, odnosno 97 mjesta u vrtićima Ove godine nije bilo liste čekanja za dubrovačke vrtiće DOM u Gornjim Plavnicama više nije derutna i ruševna zgrada Bjelovar raspolaže s 19 mjesnih domova i tri sportske dvorane U uređenje i opremanje 22 objekta do 1. rujna Grad uložio 142.000 eura PRIJEDLOZI izneseni na Skupštini usvojeni su većinom glasova, a prisegnula je i nova vijećnica U nepuna tri mjeseca u Hrvatskoj je usmrćeno 14 tisuća životinja Počinje promet živih svinja, za štete od nevremena 3,2 milijuna eura