Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Vinkovci žele vratiti uličnu košarku u grad

U lipnju spektakl – Međunarodni FIBA 3x3 turnir

1/2
Foto: Vinkovci
U popratnom dijelu programa nastupit će i vinkovački osnovci, koji će svoje umijeće pokazati na glavnom terenu pod svjetlima reflektora i pred punim tribinama

Tijekom lipnja u Vinkovcima će biti održan vrhunski sportski spektakl – “Međunarodni FIBA 3×3 turnir” na kojemu će nastupiti neke od najboljih europskih i svjetskih momčadi 3x3 košarke.

– Još uvijek nećemo otkriti sve pojedinosti ovog uistinu velikog  sportskog događaja, ali mogu reći da je većina detalja dogovorena i 
kako ćemo uskoro moći uživati u vrhunskoj košarci i još boljoj popratnoj zabavi. Cilj nam je vratiti uličnu košarku u naš grad, zainteresirati mlade, odnosno ponovno oživjeti kulturu basketa u Vinkovcima, a ovakav turnir odlična je polazišna točka u tim planovima – rekao je zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić.

Podsjetio je kako su za održavanje ovoga sportskog spektakla najzaslužniji Udruga za promociju, razvoj i organizaciju 3×3 košarke i Grad Vinkovci. Koordinatorica Udruge za Slavoniju Rajna Šimunić napominje kako je 3x3 košarka najbrže rastući sport u svijetu te kako se u kvaliteti organizacije turnira Hrvatska želi približiti zemljama u kojima je ovaj sport već izrazito popularan.

– Odlučili smo organizirati hrvatski PRO 3×3 tour na kojem će uz hrvatske momčadi nastupiti i međunarodne momčadi iz vrha  FIBA-ine rang-ljestvice najboljih u svijetu. Igrat će se u deset gradova pri čemu nam je sportski cilj unaprijediti ovaj atraktivan i dinamičan sport i privući djecu i mlade da se njime bave, a istovremeno promovirati hrvatski turizam igranjem na prepoznatljivim  turističkim odredištima Hrvatske – rekla je Šimunić.

Prema najavama dio ovoga sportskog spektakla bit će i pobjednici školskih natjecanja u vinkovačkim školama. Naime,  proteklih dana u školama se održavaju školska izlučna natjecanja u košarci. Nagrada najboljima na ovim natjecanjima bit će sudjelovanje u popratnom dijelu turnira na kojem će završnicu igrati na glavnom terenu pod svjetlima reflektora i pred punim tribinama.