Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
GAREŠNICA

U Malom Vukovju uređuju mjesni dom i čekaju vodovod

Foto: ALEN ŠTANDER
Predsjednik mjesnog odbora Miroslav Hegeduš zadovoljan je radovima

U Malom Vukovju nadomak Garešnice u tijeku je uređenje mjesnog doma. Selo je to koje se nalazi uz državnu cestu koja vodi od Garešnice prema Međuriću, u njemu danas živi stotinjak stanovnika.

Predsjednik mjesnog odbora Malo Vukovje Miroslav Hegeduš iznimno je zadovoljan dosadašnjim radovima.

– Zahvaljujući Gradu Garešnici nedavno je u mjesnom domu uređen sanitarni čvor s novim pločicama, stolarijom i sanitarnom galanterijom te septička jama za odvodnju jer je bez WC-a taj dom bio praktički neupotrebljiv. Na ulazu u salu postavljena su i nova vrata. Dom se dosad uglavnom koristio samo za izbore, a nakon što je uređen sanitarni čvor, već su održana manja obiteljska okupljanja, a najavljena su i druga, budući da je tu sada moguće održavati i proslave rođendana, krizme, karmine pa i svatove – rekao je Miroslav Hegeduš.

Dom, ipak, treba nastaviti uređivati i dalje jer je vanjska stolarija propala, a i krovište je trošno. Treba uvesti i grijanje u dom do kojega je doveden plin, popločiti predvorje, urediti kuhinju i okrečiti ga.

U naselju bi trebalo postaviti autobusnu stanicu, no prije svega je, kaže Hegeduš, potreban vodovod koji je stigao do početka sela i 
tu su radovi stali. Na njega bi se odmah priključilo 11 kućanstava jer svi drže i domaće životinje.

– Među nama ima i velikih stočara, a bunari nam ljeti presušuju – upozorava Hegeduš.

Ipak, s obzirom na to da se u selu do sada ništa nije radilo, sama činjenica da se ulaže u mjesni dom stanovnicima znači puno.