Izbornik
Naslovnica Gradovi Novalja
Za poduzetnike početnike i one koji već posluju, ali žele širiti svoju djelatnost

U novaljskoj industrijskoj zoni na 770 kvadrata otvoren prvi otočki Poduzetnički inkubator Ragan

Foto: Grad Novalja
Projekt je financiran bespovratnim sredstvima u iznosu od 7,089.255 kuna i odobren iz europskih strukturnih i investicijskih fondova

Grad Novalja ima prvi hrvatski otočki inkubator. Poduzetnički inkubator Ragan prvenstveno je, kako navode u Novalji, namijenjen poduzetnicima koji tek započinju poslovanje, kao i onima koji već posluju, ali žele širiti svoju djelatnost i traže prostor koji će im pružiti kvalitetnije i povoljnije uvjete rada.

ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU Aladrović najavio financiranje projekta hospicija

Savjeti, edukacije...

Iz novaljske gradske uprave o poduzetničkom inkubatoru koji je smješten u industrijskoj zoni u neposrednoj blizini autobusnog kolodvora i tek kilometar od centra grada Novalje ističu da Poduzetnički inkubator raspolaže sa 770 m² iskoristivog prostora podijeljenog u 16 poslovnih jedinica, veličine od 18, 29 do 57,95 m².

– Ugovor za korištenje prostora i usluga Poduzetničkog inkubatora Ragan sklapa se na period od maksimalno tri godine.

Inkubator ima konferencijsku dvoranu, kao i dvoranu za sastanke, a opremljen je CNC strojem i 3D printerom koji će biti na raspolaganju kako svim stanarima, tako i vanjskim korisnicima. Korisnicima će se pružati savjetodavne usluge i razne vrste edukacija putem radionica, tečajeva, predavanja na teme osnove poduzetništva, marketinga, poslovnog planiranja, projektnog menadžmenta i ostalo – istaknuli su iz novaljske gradske uprave dodajući kako Poduzetnički inkubator Ragan ima za cilj generiranje ekonomskog razvoja lokalne zajednice kroz podršku mikro, malih i srednjih poduzeća ali i široj zajednici.

U ZADARSKOJ ŽUPANIJI Krajem veljače više zaposlenih nego lani

Cilj – samodostatna poduzeća

– Osnovni cilj je proizvesti uspješna poduzeća, koja su nakon faze inkubacije i postinkubacije financijski samoodrživa i neovisna. Bez pružanja stručne, edukativne i tehničke pomoći poduzetnicima u ranoj i razvojnoj fazi, njihov daljnji opstanak često ne bi bio moguć – tvrde u Novalji i obrazlažu da je projekt financiran bespovratnim sredstvima u iznosu od 7,089.255,21 kn. Projekt je odobren iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, odnosno prispjelih iz EU fonda za regionalni razvoj.