Izbornik
Naslovnica Gradovi
Vrijedni osječki vatrogasci

U pauzi između dva požara obnavljaju zgradu vatrogasne postaje

Osječki vatrogasci obnavljaju postaju
1/6
Foto: Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka
Zgrada je u lošem stanju, u nedostatku novca duže vrijeme nije obnavljana pa smo, zajedničkim dogovorom s vatrogascima, odlučili načiniti korisne promjene i obnoviti naše radno okruženje, jer u njemu boravimo 24 sata – objasnio je Pero Čeman, zapovjednik postrojbe

Pune ruke posla imaju osječki profesionalni vatrogasci, i to ne samo zbog intervencija – već i u samoj postrojbi. Između dva gašenja požara oni ne odmaraju, već su se primili alata pa uređuju zgradu JPVP-a Grada Osijeka.

- Zgrada je u lošem stanju, u nedostatku novca duže vrijeme nije obnavljana pa smo, zajedničkim dogovorom s vatrogascima, odlučili načiniti korisne promjene i obnoviti naše radno okruženje, jer u njemu boravimo 24 sata – objasnio je Pero Čeman, zapovjednik postrojbe. Kako "krpaju" i kreče zidove, lijepe pločice ili mijenjaju stolariju, pokazali su i videom s desecima fotografija. Našalili su se na svoj račun pa su za pozadinsku glazbu toga uratka izabrali onu iz legendarnog češkog crtića "A je to".

U postrojbi su zaposleni, ističu, i vatrogasci koji su vješti u građevinskim radovima, od vodoinstalatera, keramičara, molera do montera centralnog grijanja.

- Stručne poslove vodili su, tako, za njih obučeni pojedinci, dok su ostali vatrogasci pomagali – kazao je Ante Hršak, voditelj odjeljenja.

Novac kojim postrojba raspolaže, ističu u njoj, "ograničen je i nedostatan".

- Svojim radom i vlastitim sredstvima, troškove sanacije i uređenja objekta svodimo na neizbježni minimum te dokazujemo sebi i drugima da su promjene moguće – poručio je, pak, zapovjednik Čeman.