Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Gradska agencija za razvoj VIA pripremila brojne projekte

U pet godina osigurali za Vinkovce više od 220 milijuna kuna

Foto: Vinkovci
- Kroz razne projekte prošao je velik broj građana, zaposleno je više od 250 osoba, dok je broj zadovoljnih višestruko veći - kaže direktorica VIA-e Danijela Slipčević

Tijekom proteklih godina Vinkovci su postali grad u kojem se u svakom dijelu grada nešto radi i gradi što se vidi i na vizuri grada 
koji iz mjeseca u mjesec dobiva neke nove i uređenije sadržaje. Da bi se nešto radilo ili gradilo, potrebno je složiti dobar i kvalitetan projekt za što je u Vinkovcima zadužena Agencija za razvoj i investicije grada Vukovara VIA koja je osnovana 2013. godine s osnovnim ciljem pružanja potpore održivom razvoju podupiranjem razvojnih inicijativa i jačanjem razvojnih kapaciteta u suradnji s Gradom, tvrtkama, ustanovama  i  lokalnom zajednicom.

Niz projekata

O značaju VIA-e za Grad  Vinkovce govori i to da je u posljednjih pet godina ta Agencija pripremila ukupno 29 infrastrukturnih projekata vrijednih gotovo 180 milijuna kuna, kao i 39 tzv. soft projekata vrijednih ukupno više od 44 milijuna kuna. Govoreći o radu VIA-e, direktorica Danijela Slipčević kaže kako danas svjedočimo profiliranju Vinkovaca kao jednog od najuspješnijih gradova u Hrvatskoj po iskorištavanju EU sredstava.

– Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem u suradnji s VIA-om nastoji u kontinuiranom dijalogu s građanima kreirati što više različitih programa i projekta od kojih će najveću dobrobit imati upravo sami građani, ali i gospodarstvenici. Agencija je udrugama svojevrsni izvor informacija o mogućnostima financiranja njihovih ideja te ih savjetodavno pratimo od razrade ideje i prilagodbe uvjetima natječaja do same provedbe projekta – rekla je Slipčević.

Dodaje kako im je želja pružiti pomoć svim segmentima društva da rastu i napreduju te da stoga provode projekte informiranja i podrške budućim majkama, projekte namijenjene našim najmlađim sugrađanima kroz aktivnosti Društva naša djeca, amaterskim sportašima jahačima, rukometašima, stolnotenisačima, judašima, umirovljenicima i ostalim sugrađanima.

Nova zaposlenja

Pojašnjava kako je svaka provedba projekta svojevrstan izazov s obzirom na to da je sa završetkom infrastrukturnih projekata potrebno izgrađenu i uređenu infrastrukturu staviti u funkciju, dok sama provedba projekata koji se odnose na udruge utječe na cijelo društvo.

Prema njezinim riječima, kroz razne projekte prošao je velik broj građana, a još je važnije da je zaposleno više od 250 osoba dok je broj zadovoljnih višestruko veći.

– U Vinkovcima se u svakom trenutku nešto radi i gradi i to je najbolji pokazatelj koliko naš tim mladih i stručnih ljudi  neumorno radi na pripremi i provedbi brojnih projekata koji su ugovarani unutar apsolutno svih sfera gospodarskog i društvenog djelovanja – od infrastrukture, energetskih obnova pa sve do onih socijalnih projekata od kojih naši građani imaju izravnu korist kroz obrazovanje, pomoć u svakodnevnom životu i izjednačavanju socijalnih uvjeta za sve – zaključila je Danijela Slipčević.