Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
ULAGANJE U PREDŠKOLSKI ODGOJ

U prijedlogu proračuna i vrtić na sjeveru grada

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Početak izgradnje očekuje se u prvoj polovici 2021. godine

U prijedlog gradskog proračuna za sljedeću godinu uvršten je i projekt izgradnje novog objekta dječjeg vrtića u Ulici Ksavera Šandora Gjalskog na sjeveru grada, za koji je već spremna projektna dokumentacija.

- Novi prostorni kapaciteti omogućit će preseljenje četiri skupine djece koje su trenutačno smještene u područnom objektu Dječjeg vrtića Maslačak na Trgu mladosti, veći obuhvat djece i povećanje kvalitete odgojno-obrazovnih programa. Početak izgradnje očekujemo u prvoj polovici 2021. godine – ističe gradonačelnik Željko Turk.

Gradonačelnik Marin Mandarić o proračunu Grada Đakova za 2021. proračunu Grada Đakova Grad će mladima sufinancirati komunalni doprinos za prvu kuću

Zgrada dječjeg vrtića i jaslica predviđa se kao modularni sklop sastavljen od mješovitih skupina jasličke dobi i skupina vrtićke dobi s potrebnim sadržajima koji su propisani državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe. Jasličke jedinice prema pedagoškom standardu sastavljaju se od djece u dobi između 12 i 36 mjeseci. Vrtićke jedinice prema pedagoškom standardu sastavljaju se od djece od 36 mjeseci do polaska u školu.

Modularni objekt je koncipiran na osnovi modularnih čeličnih prostornih elemenata. Moduli se, prema projektu, međusobno spajaju i čine stabilan statički sustav. Na vanjskom prostoru predviđa se uređenje igrališta s fiksnim spravama, pješčanik, prostor za igru s mobilnim spravama i rekvizitima i zeleni dio za ekoprogram. Sprave za igru djece trebaju biti polivalentne, prilagođene dobi djece za koju se igralište i gradi, s predviđenim sigurnosnim zonama i gumenom podlogom.