Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
RADI SE NA PODRUČJU CIJELOG GRADA

U projekte komunalne infrastrukture bit će uloženo 100 milijuna kuna

Foto: Facebook
Rade se ceste, pješačke staze, nadvožnjak, uređuje vodovodna i kanalizacijska mreža, grade sportska i dječja igrališta, energetski obnavljaju zgrade...

Tijekom proteklih godina Vinkovci su postali veliko gradilište gdje se radi doslovce u svakom dijelu grada. Rade se ceste, pješačke 
staze, nadvožnjak, uređuje vodovodna i kanalizacijska mreža, grade sportska i dječja igrališta, energetski obnavljaju zgrade… Sve to pridonosi da Vinkovci iz dana u dan dobivaju sve ljepši i uređeniji izgled jednoga grada.

Prema najavama iz vinkovačke gradske uprave, istim tempom se nastavlja i dalje pa je tako kroz Program gradnje komunalne 
infrastrukture planirano da ove godine bude utrošeno gotovo 100 milijuna kuna za realizaciju raznih projekata. Od ukupnih sredstava iz fondova EU osigurano je 59 milijuna kuna dok je iz državnog proračuna osigurano 10 milijuna kuna.

Članovi ZAKUD-a iz cijele Hrvatske zajedničkim snagama u organiziranju manifestacija U jeku pripreme za 56. Vinkovačke jeseni – održavat će se od 10. do 19. rujna

– Radi se praktički bez prekida na cijelom području grada. Tako se i sada rade pješačke staze u Ulici Lavoslava Ružičke i Ulici  Miroslava Krleže te Ulici senjskih uskoka u Vinkovačkom Novom Selu. Uz jezero Banja radi se javna rasvjeta, u cijelom gradu uređuju se nova autobusna stajališta, a u Radićevu bloku sportski tereni. U okviru zadanih rokova kontinuirano teku i radovi na velikom projektu izgradnje nadvožnjaka Borinci – rekao je pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada Marko Dujmić.

Dodao je i kako je uz radove na izgradnji nadvožnjaka Borinci u planu i nastavak uređenja i izgradnje dječjih igrališta te izgradnje sportskih terena u nekim dijelovima grada. Nastavlja se i program izgradnje nove i modernizacije postojeće javne rasvjete na području grada, za što je već ishođeno 10 građevinskih dozvola.

Nastavlja se i asfaltiranje cesta te uređenje postojećih staza i parkirališta kao i novih parkirališnih mjesta i staza uz projekt aglomeracije u svim mjesnim odborima.

Među zadnjim završenim projektima je sportski teren u Vinkovačkom Novom Selu na tzv. Livadici, gdje je uz postojeće boćalište niknuo i višenamjenski sportski teren s gumiranom podlogom na kojemu će građani moći igrati mali nogomet, rukomet, košarku.