Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Radovi će trajati četiri mjeseca

U proljeće gradnja rotora na južnom ulazu u grad Koprivnicu

Foto: Robert Mihaljević
Investitor su Hrvatske ceste, a prošli su tjedan otvorene ponude koje su pristigle na natječaj za gradnju

Hrvatske ceste provele su natječaj te će uskoro odabrati najpovoljnijeg izvođača radova, što znači da bi već u proljeće trebala početi gradnja velikog rotora u Koprivnici. Riječ je o cestovnom rotoru na dionicama državnih cesta DC2 i DC41 kod nadvožnjaka na južnom ulazu u Koprivnicu. Tamo se predviđa gradnja kružnog raskrižja koje čini čvorište za tri važna prometna pravca Varaždin – Križevci – Đurđevac, a to je jedno od prometno najopterećenih raskrižja u Koprivnici, štoviše i glavni tranzitni pravac prema Mađarskoj do graničnog prijelaza Gola.

Investitor su Hrvatske ceste, a prošli su tjedan otvorene ponude koje su pristigle na natječaj za gradnju. Inače, procijenjena vrijednost radova u natječajnoj dokumentaciji iznosi oko 5,6 milijuna kuna s PDV-om.

Na natječaj su stigle dvije ponude. Varaždinski Colas ponudio je da će rotor sagraditi za 6,57 milijuna kuna (872.300 eura) s PDV-om, a čakovečka Tegra za 5,85 milijuna kuna (777.000 eura) s PDV-om. Ponuda Tegre, dakle, osjetno je povoljnija.

Tijekom gradnje rotora doći će do poteškoća u prometu zbog privremene regulacije. U nekoj fazi radova predviđa se i mogućnost potpunog zatvaranja dijela državne ceste DC2 od Križevačke ceste do Starigradske ulice, upozorili su iz Hrvatskih cesta.

”Postavljanjem prometnih znakova obilaska, trebao bi se znatno rasteretiti promet kroz gradilište i samim time povećati sigurnost svih sudionika u prometu i radnika na gradilištu, kao i osigurati protočnost prometa kroz gradilište”, ističu projektanti.

Zbog gradnje rotora treba srušiti dvije kuće s pomoćnim objektima.

”To su građevine na Križevačkoj cesti 39 i na Križevačkoj cesti 39B. Predviđeno je uklanjanje građevina bez upotrebe eksploziva”, navodi se u projektu. Ako ne bude nikakvih problema sa žalbenim postupkom u natječaju, moguće je da radovi počnu do travnja te da se rotor sagradi do ljeta.

KOPRIVNICA Grad na javnoj dražbi prodao 12 gradilišta za čak 516.000 eura ODVAJANJE OTPADA Održane radionice Reciklirka i Kompostirke u vrtićima DODIJELJENE AKREDITACIJE Tri škole dobile akreditaciju za Erasmus, ‘Nemčić’ među tri najbolje u državi