Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
DODIJELJENE AKREDITACIJE

Tri škole dobile akreditaciju za Erasmus, ‘Nemčić’ među tri najbolje u državi

Foto: Grad Koprivnica
”Nemčić” je dobio 92 od mogućih sto bodova na vrednovanju prijave za Erasmus, “Ester” je dobio 77 bodova, a “Podolice” 75 bodova

Agencija za mobilnost i programe Europske unije dodijelila je trima osnovnim školama na području Koprivnice Erasmus akreditacije. Riječ je o osnovnim školama “Antun Nemčić Gostovinski”, “Đuro Ester” i “Podolice”. Agencija je ovih dana objavila rezultate natječaja za “Erasmus+ akreditaciju” za vrtiće, osnovne i srednje škole u cijeloj Hrvatskoj.

Do kraja 2027.

”Nemčić” je dobio 92 od mogućih sto bodova na vrednovanju prijave za Erasmus te su treća odgojno-obrazovna ustanova u Hrvatskoj. Ispred njih su jedino škola u Bjelovaru i Solinu. “Ester” je dobio 77 bodova, a “Podolice” 75 bodova. Martina Kobaš, Erasmus+ koordinatorica u “Nemčiću”, naglašava da je odlična vijest da stečena akreditacija vrijedi do kraja programskog razdoblja, odnosno do 2027. godine, i olakšava planiranje i prijavu mobilnosti za osoblje i učenike.

– U svojem višegodišnjem Erasmus planu usredotočili smo se na četiri glavna cilja koja želimo postići. Prije svega to je dodatna edukacija za rad s darovitim učenicima i učenicima s poremećajima iz spektra autizma. Drugo važno područje su čitalačke vještine učenika i ljubav prema pisanoj riječi. Jedan je cilj usmjeren na STEM predmete, unutar kojih ističemo robotiku kao izborni predmet. Veliki fokus stavili smo i na učenje svih stranih jezika koje nudimo te planiramo niz učeničkih mobilnosti u zemlje engleskog, njemačkog i francuskog govornog područja. U tom četverogodišnjem razdoblju očekujemo i učenike goste u našoj školi i našem gradu – istaknula je Martina Kobaš.

U pripremi nove projektne ideje sudjelovalo je 13 učiteljica i jedan učitelj škole: Maja Mitrović Laškarin, Marija Levak, Boris Tonc, Anita Ružman-Branković, Mihaela Juriša, Maja Treščec, Đurđica Pošta, Helena Balaško, Sanja Šikić Rupa, Paula Rajh, Dejana Zrinski, Martina Kobaš, Suzana Hergotić i Željka Hanžek. Vrijednu Erasmus akreditaciju dobile su i osnovne škole “Đuro Ester” i “Podolice”, čija je zajednička koordinatorica Mirna Kovačić.

– Naše škole svake će godine dobivati financijska sredstva za nove mobilnosti i nastavnika i učenika, čime će zasigurno biti unaprijeđena kvaliteta poučavanja i učenja. Škole su tim činom dobivanja Erasmus akreditacije dokazale da znaju kvalitetno planirati i provoditi europske projekte te se sad više ne moraju prijavljivati na pojedinačne natječaje, već su im ona unaprijed zajamčena. Osnovna škola “Đuro Ester” dosad je ostvarila niz mobilnosti s učenicima i nastavnicima uključivši se u europske projekte od 2016. godine. Tako su se naši nastavnici i učenici mogli educirati u Ujedinjenom Kraljevstvu, Portugalu, Španjolskoj, Italiji, Islandu, Njemačkoj, Luksemburgu, Belgiji i drugim europskim državama.

Projekt mobilnosti

 Učitelji će u sklopu projekata mobilnosti imati priliku sudjelovati na stručnim usavršavanjima koje samostalno odaberu te posjetiti škole diljem Europe – navodi Mirna Kovačić, koordinatorica za “Ester” i “Podolice”.

OBJAVLJENA KORISNA KARTA Uz pomoć europskih sredstava saniraju se lokalne prometnice PREDSTAVILI POSLOVE Na Danima poslova u turizmu 9000 radnih mjesta OBIČAJI PREDAKA Pokladno jahanje ponovno atrakcija: Čuvari tradicije projahali kroz Bistrince i Belišće