Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
OBJAVLJENA KORISNA KARTA

Uz pomoć europskih sredstava saniraju se lokalne prometnice

1/2
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Za dio tih prometnica proveden je postupak javne nabave, dok se neke još ugovaraju

Na web-stranici Grada Jastrebarskog objavljena je karta koja prikazuje prometnice i dijelove prometnica u gradu i gradskim naseljima koje će biti sanirane iz sredstava Fonda solidarnosti EU. To su, kažu u Gradu, isključivo prometnice kojima upravlja Grad Jastrebarsko (za razliku od županijskih i državnih), a bile su prihvatljive za financiranje iz objavljenog javnog poziva. Riječ je o prometnicama koje su već bile asfaltirane, a znatnije su oštećene.

Za dio tih prometnica proveden je postupak javne nabave, dok se neke još ugovaraju. Iz Grada naglašavaju da je riječ o izuzetno kratkim rokovima za izvođenje svih ovih radova, što je propisano javnim pozivom na koji je sanacija prijavljena.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ukupno prihvatljivi troškovi prema potpisanom Ugovoru o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za operaciju “Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture u području prijevoza oštećenih ulica na području grada Jastrebarskog” iznose 9,139.782,65 eura (68.863.692,38 kuna), a iznos potpore je 100 posto.

Ovim su iznosom obuhvaćene i usluge stručnog nadzora.

– Iz europskih fondova realiziramo kapitalne projekte. Sad nam se pružila prilika da uz pomoć europskih sredstava saniramo oštećene prometnice u brojnim naseljima, poboljšamo prometnu povezanost i stvorimo uvjete za kvalitetniji život u Jastrebarskom. Naravno, postoji još puno prometnica koje treba obnoviti, no nastavljamo vrijedno raditi kako bi sve one došle na red – rekao je gradonačelnik Zvonimir Novosel i dodao da će se zbog kratkih rokova radovi izvoditi paralelno pa je unaprijed pozvao građane na razumijevanje prilikom izvođenja radova.

PREDSTAVILI POSLOVE Na Danima poslova u turizmu 9000 radnih mjesta OBIČAJI PREDAKA Pokladno jahanje ponovno atrakcija: Čuvari tradicije projahali kroz Bistrince i Belišće Potpisani ugovori Grad Belišće stipendirat će ukupno 90 studenata u akademskoj godini 2022./2023