Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Baby boom u Garešnici

U prvih šest mjeseci ove godine rođeno 36 mališana

Foto: GAREŠNICA
Roditeljima je na račune isplaćeno po tisuću kuna gradske naknade za novorođenčad, a ravnateljica Crvenog križa Melita Lozina uručila im je poklon-pakete

Događa li se ove godine u Garešnici baby boom, moći će se sa sigurnošću reći na kraju prosinca, no sudeći prema broju novorođenčadi, sve upućuje na to da se demografska slika mijenja nabolje. Naime, cijele je prošle godine u Garešnici rođeno 
58 mališana, a u prvih šest mjeseci ove godine rodilo se već njih 36.

Na posljednjem održanom tradicionalnom prijmu kod gradonačelnika Josipa Bilandžije u maloj dvorani Hrvatskog doma bio je rekordan broj beba, čak 16, i njihovih roditelja. U goste gradonačelniku došli su Katia, Nastya, Iskra, Tena,  Matea, Tea, Mia, Evelin, Julia, Iva, David, Jakov, Noa, Filip, Marin i Dorian. Roditeljima je na račune isplaćeno po tisuću kuna gradske naknade za novorođenčad, a ravnateljica Crvenog križa Melita Lozina uručila im je poklon-pakete.

Bilandžija je roditeljima govorio o raznim gradskim mjerama za potporu mladim obiteljima, naglasivši kako je cilj Grada da mladi ostanu u Garešnici. Podsjetio  je i da je prije nekoliko godina otvoren veliki gradski vrtić čime su dokinute liste  čekanja pa sada u garešničkom vrtiću ima mjesta za svu djecu.

Tradicionalnim prijmom za bebe i njihove roditelje gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Josipom Bilandžijom želi poslati poruku da je briga za djecu i mlade obitelji jedan od prioriteta u radu aktualne gradske administracije.