Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
VAU VAU

U Rijeci održana CACIB Međunarodna izložba pasa

CACIB Medjunarodna izlozba pasa u sportskom centru Zamet
1/13
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Na izložbi su se mogle vidjeti doista rijetke pasmine poput majmunskog pinčera, meksičkog bezdlakog psa, finskog laphunda ili faraonskog psa

Više od 1700 pasa prošetalo se sa svojim vlasnicima na Međunarodnoj izložbi pasa CACIB 2019. u riječkom sportskom centru Zamet. Dvodnevnu izložbu već šestu godinu za redom organizira Sportski kinološki klub Rijeka, a u stručnom žiriju nalazi se 11 renomiranih sudaca iz SAD-a, Kanade, Irske, Švedske, Belgije, Rusije i Hrvatske.

Na izložbi su se mogle vidjeti doista rijetke pasmine poput majmunskog pinčera, meksičkog bezdlakog psa, finskog laphunda ili faraonskog psa.

Ove godine, prvog izložbenog dana, psi su mogli osvojiti i Crufts kvalifikaciju koja osigurava plasman na najprestižniju izložbu pasa koja se održava u Birminghamu.

Međunarodne izložbe u Rijeci, već tradicionalno, imaju i humanitarni karakter. Ovogodišnji prihod od ulaznica bit će doniran udrugama koje brinu o nezbrinutim životinjama, Udruzi Kitten Safe House i Skloništu za nezbrinute životinje Lič.

Šibenik Pas Toto i njegov vlasnik privlače pozornost vozeći se na kultnoj Vespi