Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci 62 pregleda
Gastronomija u turizmu

U sklopu Vinkovačkih jeseni Turistički sajam kontinentalnog turizma

Vinkovačke jeseni
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Organizatori 7. Turističkog foruma su Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Vukovar.

U okviru 52. Vinkovačkih jeseni 13. i 14. rujna u Vinkovcima će biti održan 7. Turistički forum kontinentalnog turizma. Na današnjoj konferenciji za novinare najavljeno je kako će među sudionicima foruma biti i poznati hrvatski gastro stručnjak Rene Bakalović i jedan od najčitanijih hrvatskih gastroblogera Domagoj Jakopović Ribafish.

- Prvog dana foruma razmijenit će se iskustva na području gastronomije kao turističkog proizvoda iz perspektive gospodarskog sektora, hotelijera i ugostitelja, sustava turističkih zajednica i obrazovanja. U svojim izlaganjima predavači će podijeliti svoja iskustva na koji način su hranu kao inspiraciju pretvorili u konkurentsku prednost objekta, destinacije ili cijelu svoju karijeru posvetili istraživanju kulture hrane. Drugog dana planirana je panel diskusija na temu "Domaća hrana u turističkoj ponudi".  Turistički forum prigoda je da iz naše županije, poznate po bogatoj trpezi i vrhunskim vinima, pošaljemo poruku svim dionicima hrvatskog turizma, koliko je važna gastronomija i njezina promocija u turističkoj ponudi - rekla je direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak.

Organizatori 7. Turističkog foruma su Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Vukovar.