Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Veliki projekti u najvećem mjesnom odboru Grada Osijeka

U Tenji će se graditi novi vrtić za 104 djece i rekonstruirati škola

1/2
Foto: Osijek
Za prioritete Mjesnog odbora Tenja, Grad Osijek je ove godine osigurao 546.500 kuna, što je čak 33 posto više nego lani

Prigodom obilježavanja Dana Mjesnog odbora Tenja osječki gradonačelnik Ivan Radić sastao se s tamošnjim vijećnicima, i to u 
nazočnosti gradskih pročelnika te direktora gradskih tvrtki.

– Od kapitalnih projekata izdvojio bih gradnju vrtića za 104 djece. Vrtić smo prijavili na Nacionalni plan oporavka i otpornosti i vjerujemo da će prijava biti uspješna. Tu je i dovršetak zgrade  za socijalno potrebite u vrijednosti 21 milijun kuna, koja će biti gotova do početka 2023. Imamo  i idejno rješenje za dogradnju osnovne škole u Tenji, koju ćemo također prijaviti na NPOO. Predviđeno je formiranje novih devet učionica s pripadajućim kabinetima i sanitarnim čvorovima, pa je moguće da uspijemo u nakani da sva djeca idu u jednosmjensku nastavu. Uz vrtić i školu, tu je i nova dvorana – naveo je gradonačelnik Radić.

Govoreći o aktualnim prioritetima, gradonačelnik je istaknuo kako je u tijeku sanacija nogostupa u Ulici Vjekoslava Hengla, vrijedna 350.000 kuna. Dogovorena je i gradnja ceste u Ulici Augustina Tina Ujevića, kao i završetak druge faze opremanja zgrade NK Slavonac do kraja ove godine, a što uključuje gradnju svlačionica, pokrov i vanjsku stolariju, u vrijednosti 700.000 kuna.

- Nakon toga krećemo u treću fazu, vrijednu 800.000 kuna, a to uključuje završnu opremu. Tako će nogometaši i mlađi naraštaji 
imati dostojne svlačionice. Tu je i Sportsko-rekreacijski centar koji radimo zajedno s Hrvatskim vodama – dodao je Radić.

S više od 6000 stanovnika, Tenja je najveći mjesni odbor Grada Osijeka. Za prioritete MO Tenja Grad je ove godine osigurao 546.500 kuna, što je čak 33 posto više nego lani.