Svetonedeljska fišijada, 22. koja se održava uz jezero Rakitje, ove je godine u nedjelju, 4. rujna. Natjecateljske ekipe iz cijele Hrvatske trudit će se skuhati dobar fiš, za to će u startu imati jednake uvjete, a sve ostalo je stvar njihova kulinarskog umijeća. Posjetitelje, pak, očekuje besplatna degustacija fiša iz velikoga kotla od 600 litara, puno druženja i dobra zabava uz tamburaški sastav Rapsodija.
Prijave za natjecanje u pripremanju fiša moguće su do utorka, 30. kolovoza. Zaprimaju se u Športskom ribolovnom društvu Rak Rakitje, osobno u ribičkom domu, na e-mail srd.rak@zg.t-com.hr ili u Turističkoj zajednici Svete Nedelje, na info@sveta-nedelja.hr. Obrazac prijavnice i pravila natjecanja potražite na web-stranicama Svete Nedelje.
Organizatori Svetonedeljske fišijade, Turistička zajednica grada i Športsko ribolovno društvo Rak Rakitje te pokrovitelji, Grad Sveta Nedelja, Svenkom i Zagrebačka županija, jamče posjetiteljima da gladnih i žednih na 22. Fišijadi neće biti.
Svetonedeljska fišijada tradicionalna je kulinarsko-turistička manifestacija i natjecanje u pripravljanju fiša na jezeru Rakitje. Posebnu atrakciju fišijade čini kuhanje fiša u najvećem kotlu u Hrvatskoj od čak 600 litara. Za sve posjetitelje osigurana je besplatna degustacija fiša.
Okupljanje ekipa počinje u 9 sati, a u 14 sati počinje se kuhati fiš te nastupa Kuburaško društvo Gromovnik. Od 16 do 17.30 traje
ocjenjivanje i degustacija, potom proglašenje pobjednika i dodjela nagrada za najbolji fiš. Glazbeni su gosti ovogodišnje Fišijade
tamburaški sastav Rapsodija, program će voditi Ana Mišević, dok je najveći kotao u hrvatskoj od 600 litara proizvela Limarija
Sebastijan.
Tijekom programa održat će se prezentacija i prodaja domaćih proizvoda i rukotvorina. Sponzori manifestacije su Vinarija Kurtalj i Kamp Zagreb. Tijekom Fišijade podijeli se više od 3000 porcija fiša. Neizostavan je dio gastronomske ponude pripremanje šarana s rašlji. Posjetitelji također mogu uživati i u bogatom zabavnom programu, ponudi raznih suvenira te domaćih tradicionalnih jela i kolača prezentiranih na štandovima.