Izbornik
Naslovnica Gradovi Labin
Istarska županija

U tri grada uskoro Savjetovalište za prehranu

hrana
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Aktivnosti su namijenjene svim građanima, a posebno su usmjerene prema zadovoljenju potreba djece i njihovih roditelja, adolescenata, studenata i mladih

Nakon prošlogodišnjeg uspostavljanja rada Savjetovališta za prehranu u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije od kraja siječnja ove godine Savjetovalište će započeti s radom i u Labinu, Pazinu i Rovinju.

Dani Indije u Labinu Dani Indije u Hrvatskoj Glavičić: Labin je oduvijek bio primjer multikulturalnosti, multietničnosti i suživota

Uz financijsku podršku Grada Labina aktivnosti Savjetovališta u Labinu će se početi provoditi 31. siječnja  2018. godine u prostorijama Higijensko epidemiološke službe (HES) unutar Ispostave IDZ–a Labin, Sv. Mikule 2. Radno vrijeme bit će će dvaput mjesečno (srijedom) od 12 do 20 sati, a po potrebi i češće. Savjetovalište u Gradu Labinu radit će 31. siječnja, 7. veljače i 21. veljače, priopćili su iz Grada Labina.

Naglasak rada Savjetovališta je na prevenciji bolesti i promociji zdravlja. Aktivnosti su namijenjene svim građanima, a posebno su usmjerene prema zadovoljenju potreba djece i njihovih roditelja, adolescenata, studenata i mladih s obzirom da je najbolje u najranijoj dobi usvojiti zdrave životne navike. U rad su uključeni i brojni stručnjaci ZZJZIŽ (magistra nutricionizma, liječnici epidemiolozi, specijalisti školske medicine, psiholozi) koji će svojim savjetima i preporukama pružiti podršku svim korisnicima, naučiti ih i ojačati u cilju poboljšanja i očuvanja vlastitog zdravlja.

Sve usluge Savjetovališta su besplatne, nije potrebna uputnica, a Grad Labin je za tu namjenu osigurao 26.000 kuna u proračunu za 2018. godinu. Više o Savjetovalištu za prehranu građani mogu saznati na brojevima telefona, 052/529 022, 099/380 45 45 ili putem e-maila: savjetovaliste@zzjziz.hr.

Labin Osigurana sredstva Stigla oprema postrojbama civilne zaštite Labina