Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
STOP NASILJU MEĐU VRŠNJACIMA!

U Vinkovcima obilježen 'Dan ružičastih majica'

U Vinkovcima obilježen „Dan ružičastih majica“
Foto: Grad Vinkovci
Na gradskom trgu zaplesala su djeca iz vinkovačkih gradskih i privatnih vrtića, te osnovnih i srednjih škola, zajedno sa svojim tetama i nastavnicama

U organizaciji Upravnog odbora za sport, mlade i demografiju, zajedno s Gradskim društvom Crvenog križa i Gradom Vinkovcima na gradskom je trgu u Vinkovcima obilježen Dan ružičastih majica, koji je 2017. godine hrvatski Sabor proglasio Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Ideja o obilježavanju tog dana pojavila se 2007. godine u Kanadi s ciljem povećanja svijesti građana o problemu vršnjačkog nasilja. Dječak koji je došao u školu u ružičastoj majici, u znak podrške svojoj oboljeloj majci, postao je žrtva nasilja. U znak podrške tom dječaku, njegovi školski kolege također su odjenuli ružičaste majice, a njihova poruka protiv nasilja uskoro je poprimila globalni karakter.

Slavonski Brod Kampanja u Slavonskom Brodu Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama

Obilježavanju Dana ružičastih majica ispred Vukovarsko-srijemske županije prisustvovao je zamjenik župana Josip Dabro, v.d.pročelnik Kruno Šarić, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić i ravnatelj GDCK Ivica Prskalo.

Obučeni u sve nijanse ružičaste boje, s ružičastim balonima u rukama, na gradskom trgu zaplesala su djeca iz vinkovačkih gradskih i privatnih vrtića, te osnovnih i srednjih škola, zajedno sa svojim tetama i nastavnicama.  

- Svjesni  činjenice da su djeca i mladi  najranjiviji  dio društva  željeli smo u Županiji podići  svijest o sveprisutnom problemu vršnjačkog nasilja među djecom i mladima, i posljedicama koje ono ostavlja u njihovom razvoju. S ciljem skretanja pozornosti na ovaj sveprisutan problem, koordiniranim radom odgojno-obrazovnih ustanova, institucija i cijele društvene zajednice uputili smo zajedničku poruku  'STOP NASILJU MEĐU VRŠNJACIMA!' - poručio je zamjenik župana Josip Dabro.

međunarodni dan rijetkih bolesti Pula: Predstavljena kampanja 'Rijetki inspiriraju. Ostavi trag!'