Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci 106 pregleda
Projekti 'ViCTour' i 'Take care!'

U Vinkovcima potpisani vrijedni ugovori u sklopu prekogranične suradnje

Gabrijela Žalac
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Ovi projekti su jedni od ukupno dvadeset i tri projektnih prijedloga odabranih za financiranje unutar prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga

U Vinkovcima su danas potpisani ugovori o provedbi projekata "ViCTour" i "Take care!" koji se realiziraju u okviru programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014 – 2020. te "PALL NET" i "competenceNET"  u okviru programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 – 2020.

Kako je rečeno na svečanosti potpisivanja radi se o projektima ukupne vrijednosti više desetaka milijuna eura. Prema riječima ravnateljice Agencije za regionalni razvoj RH Stelle Arneri ovi projekti su jedni od ukupno dvadeset i tri projektnih prijedloga odabranih za financiranje unutar prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Istaknula je kako se radi o projektima iz područja turizma, zdravstva i socijalne skrbi čiji su nositelji Vukovarsko-srijemska županija, Udruga osoba s invaliditetom Bubamara iz Vinkovaca i Razvojna agencija Žepče (BiH).

- Vrijednost cijelog programa oko 40 milijuna eura dok je u prvom pozivu iskorišteno 15 milijuna eura. Republika Hrvatska se ovdje po prvi puta pojavljuje kao upravljačko tijelo i to je važno naglasiti - rekla je Arneri.

Potpisivanju ugovora bila je nazočna i ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac koja je rekla kako projekti, za koje su danas potpisani ugovori, imaju deset puta veće vrijednosti u odnosu na ono što je bilo u IPA-i.

- I to je dobrobit članstva u EU. Isto tako deset milijunske vrijednosti projekata govore što se unutar istih i može napraviti. Navedeni projekti pokazuju da je prekogranična suradnja doživjela puno veću vrijednost i dimenziju i u pripremi projekta koji se mogu kasnije financirati iz strukturnih fondova EU - rekla je Žalac.