Izbornik
Naslovnica Gradovi Vodice 540 pregleda
osigurano pola milijuna kuna

U Vodicama pet timova hitne dostupno 24 sata dnevno

Hitna pomoć
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Grad Vodice je potpisao ugovor sa županijskim Zavodom za hitnu medicinu o sufinanciranju rada hitne medicinske pomoći u Vodicama s pola milijuna kuna

Iz gradske uprave kažu kako već izdvajaju značajan novac kako bi se osigurala kvalitetnija medicinska skrb za njihove građane, ali i goste u ljetnim mjesecima kad su i potrebe za ovom vrstom pomoći veće.

U gradskom je proračunu tako osigurano pola milijuna kuna za sufinanciranje rada hitne medicinske pomoći tijekom cijele godine. U Vodicama radi pet timova, 24 sata dnevno, dvanaest mjeseci u godini. Uređena je i zgrada vodičke ambulante i osiguran poseban ulaz kako bi se olakšao pristup kolima i rad timova hitne medicine.

No, u proračunu su predviđena i dodatna sredstva za financiranje dežurstava obiteljskih liječnika nedjeljom i praznicima te za zdravstvene preglede sportaša. Kako bi se hitna medicinska usluga pružala na još kvalitetniji i primjereni način u planu je i izrada dokumentacije za izgradnju budućeg novog objekta na Račicama gdje bi trebale biti smještene Javna vatrogasna postrojba i Hitna medicinska služba, poručuju iz Grada Vodica.