Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Završen zabavno-edukativni festival u Zaprešiću

U Vršilnici se okupili stručnjaci iz kulture i komunikacija

Foto: Zaprešić
Cilj festivala je slaviti umjetničku kreativnost i akademsku izvrsnost te na jedno mjesto dovesti stručnjake iz područja kulture i komunikacija

Zabavno-edukativni festival koji je nastao kao rezultat suradnje preddiplomskih stručnih studija menadžmenta u kulturi i kulturnom turizmu te komunikacijskog menadžmenta održan je u Vršinici u organizaciji Veleučilišta Baltazar. Cilj festivala je slaviti umjetničku kreativnost i akademsku izvrsnost te na jedno mjesto dovesti stručnjake iz područja kulture i komunikacija.

Četiri radionice

Pokrenute su brojne teme, postavljena važna pitanja, fokus stavljen na stručnjake iz područja kulture, medija, komunikacija i umjetnosti. Bogat sadržajem, festival je ponudio ponešto za svakoga. Tijekom festivala održane su četiri radionice – fotografska, street art, CulTure Shock i influencer radionica koje pokrivaju razna područja važna kako u komunikaciji tako i u području bavljenja kulturom.

Osim radionica održane su i tribine “Da li je umjetnik gladan?”, “Komunikacijski menadžment: obrazovanje i perspektive na tržištu rada”, “Od trenda do brenda”, “Čemu služe festivali?” i “Medijski klinč”, od kojih je svaka na svoj način publici pružila uvid u način 
funkcioniranja menadžmenta kulture i komunikacija te prikazala izazove s kojima se susreće osoba koja se time bavi, navode 
u Gradu Zaprešiću.

Poseban interes publike izazvala je tribina  “Medijski klinč” koju je moderirala Gabrijela Kišiček, a među gostima su se našla poznata TV lica poput Andrije Jarka, Eme Branice, Ivane Tomić, Ane Raić Knežević i Aleksandra Musića. Raspravljalo se o važnosti i ulozi koju mediji imaju u društvu,  važnosti integriteta, novinarskoj  odgovornosti i svemu što novinarski posao nosi.

– Gosti bogatog iskustva dali su uvid u posao ispred, ali i iza kamere, slobodu medija i odgovornost u izvještavanju, te primjere kako mogu korigirati društvo i doista mijenjati stvari nabolje. Bogat festivalski dan priveden je kraju iznimnim glazbenim programom koji je započeo koncertom jednog od najistaknutijih hrvatskih pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića i njegova sastava Expresto koji čine pijanistica Kristina Bjelopavlović Cesar i bubnjar i udaraljkaš Borna Šercar. Oni su nam pokazali zašto je glazba posebno uzvišen oblik komunikacije. Svojim entuzijazmom i virtuoznošću prožetom intenzivnim ritmom i umjetničkim žarom publiku su poveli u jedan ljepši i plemenitiji svijet čineći da svatko od prisutnih prostor Vršilnice napusti oplemenjen i radostan – kažu.

Privukli studente

Festival je zatvoren koncertom  poznatog splitskog benda TBF koji je privukao brojnu publiku.

– Sigurni smo da je organiziranjem  ovakvog događanja Veleučilište Baltazar privuklo mnoge buduće studente, a sadašnje obogatilo za vrijedno iskustvo – zaključuju u  Gradu Zaprešiću.