Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
NAŠICE

U Vukojevcima pješački most za veću sigurnost djece i mladih

Foto: Našice
S istim ciljem osiguravanja sigurnosti u prometu, prvenstveno pješaka, krenulo se i u uređenje pružnog prijelaza u Markovcu Našičkom

Ulaganje u prometnu sigurnost mještana jedan je od prioriteta gradske uprave, a svjedoči tome i niz projekata, ističe gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Prigradska naselja

Osim sigurnosti, projektima je omogućeno i spajanje prigradskih naselja pješačkom stazom te tako osiguran nesmetan prolaz svih pješaka i neometano prometovanje vozila.

– Obišli smo izuzetno važne investicije u našim prigradskim naseljima Vukojevci i Markovac Našički, gdje smo uz sufinanciranje Ministarstva unutarnjih poslova uložili značajna sredstva u sigurnost u prometu, prije svega onih najranjivijih, pješaka. U Vukojevcima je izgrađen pješački most u izuzetno prometnoj ulici, Braće Radić, vrijednosti 54.681,80 eura. Dugoočekivani most povezao je dva dijela naselja, a njegovom izgradnjom povećana je sigurnost pješaka. U Markovcu Našičkom također smo uložili u sigurnost pješaka izgradnjom pružnog prijelaza u Osječkoj ulici, u vrijednosti od 29.950 eura. Investicija je sufinancirana od strane MUP-a kroz projekt Sanacije opasnih mjesta u cilju podizanja sigurnosti sudionika u prometu. U Markovcu Našičkom važno je za istaknuti i da krećemo u drugu fazu izgradnje javne rasvjete u najvećoj ulici, Franje Strapača, gdje su osigurana sredstva, i to gradska, u iznosu od 122.768,60 eura, dok je u prvu fazu prošle godine uložen gotovo sličan iznos. Idemo
i u rekonstrukciju i adaptaciju DVD doma Markovac, i to u godini kada njihovo društvo obilježava 100. obljetnicu djelovanja. Isto tako, što se tiče sigurnosti prometa, ove smo godine osigurali značajna sredstva 50.000 eura u izgradnju pružnog prijelaza kod Silosa, odnosno na križanju Radnička ulica i Kolodvorske, gdje na jedan način, kao i u Vukojevcima, spajamo taj dio naselja – rekao je gradonačelnik Kašuba i dodao da nastavljaju kontinuirano ulagati u grad Našice, ali i u sva prigradska naselja.

Na vrijednoj investiciji, pješačkom mostu, zahvalio je Gradu i gradonačelniku predsjednik Mjesnog odbora Vukojevci Dražen Ganzberger. On je istaknuo da će ovaj most najviše značiti djeci i mladima.

– Ovo je mjesto poznato kao opasan prijelaz, posebice za pješake, odnosno djecu koja svakodnevno njime prolaze na putu do škole – rekao je Dražen Ganzberger, predsjednik Mjesnog odbora Vukojevci.

Pružni prijelazi

S istim ciljem osiguravanja sigurnosti u prometu, prvenstveno pješaka, krenulo se i u investiciju pružnog prijelaza u Markovcu Našičkom.

– Markovac Našički ima dva pružna prijelaza koja ga spajaju s gradom, a koja nisu bila adekvatno uređena do sada. Ovim zahvatom mještani Markovca Našičkog dobit će ono što su dugo godina tražili, a to je sigurnost – zahvalio je Karlo Kanis, predsjednik Mjesnog odbora Markovac Našički.

NAŠICE Gradonačelnik Našica u posjetu Europskom parlamentu Vrijedan 196.827 eura Završena treća faza projekta Zaželi u Našicama Odali počast Obilježena 100. godišnjica smrti velike Dore