Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Robotika u školama

Učenici OŠ 'Đuro Ester' osvojili prva tri mjesta

Foto: OŠ Đuro Ester
U sklopu projekta organiziraju se i prekogranična natjecanja učenika. Vrijednost projekta je 1,64 milijuna kuna, a Grad Koprivnica dobio je 870.000 kuna

Učenici Osnovne škole Đuro Ester iz Koprivnice osvojili su prva tri mjesta na natjecanju učenika u robotici, na kojem se nadmetalo 86 učenika – 45 iz osnovnih škola iz Koprivnice i 41 iz osnovnih škola iz mađarskog Zalaegerszega.

Grad Koprivnica vodeći je partner u projektu "Cross border development of robotics in primary schools", RoboTech, preko kojeg je u koprivničke škole uvedena robotika kao izvannastavni predmet. Izrađen je kurikularni modul iz tog područja, škole su opremljene robotičkim setovima i tehničkom opremom, a učitelji su prošli edukaciju.

Solarni automobil Tehnička škola Sisak postala je Centar kompetentnosti za područje elektrotehnike i računalstva Postaju grad robotike i solarnih automobila

U sklopu projekta organiziraju se i prekogranična natjecanja učenika. Vrijednost projekta je 1,64 milijuna kuna, a Grad Koprivnica dobio je 870.000 kuna.