Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Gradska uprava Vinkovaca nagradila najbolje učenike osnovnih i srednjih škola

Učenicima i mentorima od 500 do 2000 kuna nagrade

Foto: Vinkovci
– U planu mi je ostati raditi u tvrtki u kojoj sam bio i na praksi  te svakako ostati u Hrvatskoj i  kasnije pokrenuti i svoj posao – rekao je Josip Mijatović Lukić iz Tehničke škole Ruđera Boškovića koji je s Gabrijelom Barićem osvojio 1. mjesto na državnom i regionalnom natjecanju u disciplini suha gradnja

S ciljem da se nagradi njihov rad i učenje, kao i sav trud koji su uložili, Grad Vinkovci nagradio je učenike vinkovačkih osnovnih i 
srednjih škola koji su ostvarili iznimna postignuća na državnim i međunarodnim natjecanjima. Ukupno je 15 učenika, 15 mentora i tri školska sportska društva osnovnih škola sudjelovalo na sedam državnih i jednom međunarodnom natjecanju u školskoj godini 2021./2022., gdje su promovirali svoju školu, ali i Grad Vinkovce. Srednje škole predstavljale su Vinkovce na ukupno 12 državnih natjecanja na kojima je sudjelovalo 26 učenika, 32  mentora te dva školska sportska društva i jedan pjevački zbor.

Promotori škola

– Nešto manje od 90 učenika i mentora među onima je koji su išli na državna i međunarodna natjecanja, što je brojka koja svakako veseli. Ono što veseli je i porast broja i učenika i mentora, a raduje nas što ćemo u budućnosti morati pronaći veći prostor za prijam svih učenika i mentora. Ovaj uspjeh sigurno nije došao preko noći, rezultat je to puno rada, truda i uloženoga vremena pored redovne nastave i za učenike i za mentore – rekla je govoreći o dodijeljenim nagradama i priznanjima pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Vinkovaca Andrea Vinković.

Uz priznanja i prigodne poklone učenici i mentori dobili su i novčane nagrade, koji su za uspjehe nagrađeni iznosom od 500 do 2000 kuna, što ovisi o postignutom rezultatu. Priznanja i nagrade uručio je zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić, koji je rekao da je činjenica da Vinkovci imaju jako talentiranu i marljivu djecu te da je velika čast što se može nagraditi njihov trud i zalaganje.

– Oni su najbolji promotori svojih škola, svoga grada i svoje županije. Danas-sutra oni će odrasti i postati uspješni ljudi te im svima poručujem da, kada završe s formalnim obrazovanjem, ne dozvole da im prođe i jedna godina a da ne steknu neka nova znanja i vještine. Želim im poručiti i da se svakako vrate u Vinkovce i budu temelj svijetle budućnosti našega grada – rekao je Romić.

Nagrađeni učenici nisu skrivali ponos zbog ostvarenih rezultata, ali ni oduševljenje nagradama koje su dobili za svoj trud i rad. Među nagrađenima je i Josip Mijatović Lukić iz Tehničke škole Ruđera Boškovića, koji je u timu  sa školskim kolegom Gabrijelom Barićem osvojio 1. mjesto na državnom i regionalnom natjecanju u disciplini suha gradnja.

– Natjecanje je trajalo tri dana tijekom kojih smo radili prema maketi koju smo dobili, sve smo morali izvesti u milimetar precizno i prema svim pravilima struke. U planu mi je ostati raditi u tvrtki u kojoj sam bio i na praksi  te svakako ostati u Hrvatskoj i  kasnije pokrenuti i svoj posao – rekao je Josip.

Veliki uspjeh

Među nagrađenima je i Josipa Marošević, inače učenica drugog razreda Opće Gimnazije u Vinkovcima.

– Pjevam u zboru “Dionizije” Gimnazije Matije Antuna Reljkovića. Bili smo na županijskom natjecanju i na državnom natjecanju, odnosno Smotri pjevačkih zborova, gdje smo osvojili Srebrnu plaketu. Meni je ovo bilo prvi put da idem na natjecanje i bilo mi je prelijepo. Glazbu i pjevanje volim odmalena. Pjevala sam i u osnovnoj školi pa sam s time nastavila i u srednjoj školi, gdje sam 
se odmah upisala i u zbor – rekla je Josipa.

Nagradu i priznanje primile su i sestre Plavšić, Leonora i Dorotea, koje pohađaju Osnovnu školu Vladimira Nazora. One su članice školskog judo kluba koji je ekipno bio prvi na županijskom natjecanju, dok su na državnom natjecanju osvojile deveto mjesto.
Svečanost dodjele nagrada uveličali su pjevači Gimnazijskog zbora Dionizije, koji su na državnom natjecanju u Varaždinu osvojili Srebrnu plaketu, pod ravnanjem profesorice Sandre Milovac.