Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Novo priznanje

Učenik Mihovil Grubišić postao ambasador

Foto: Grad Zaprešić
U ovakvim programima učenici imaju priliku istraživati važne teme, kaže srednjoškolac

Srednja škola “Ban Josip Jelačić”, osim što nosi titulu eTwinning škole i sudjeluje u brojnim europskim projektima, može se pohvaliti i učenikom koji je postao eTwinning ambasador. Mihovil Grubišić, učenik trećeg razreda, pod mentorstvom je prof. Slavice Gojević, u okviru natječaja Agencije za mobilnost i programe EU za učenike srednjih škola, izradio rad na zadanu temu klimatskih promjena koji mu je priskrbio titulu koju će nositi do lipnja 2021. godine.

Praksom do veće zapošljivosti Veleučilištu Baltazar odobreno tri milijuna kuna za obrazovanje koje se temelji na iskustvu

Naime, eTwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+ i predstavlja zajednicu škola u Europi i platformu za odgojno-obrazovne djelatnike. Riječ je portalu namijenjenom međunarodnoj suradnji i usavršavanju profesora gdje članovi mogu komunicirati, surađivati, razmjenjivati znanja i razvijati međunarodne projekte u koje su uključeni njihovi učenici.

– Kroz ovakve programe učenici imaju priliku istraživati važne teme, a prikupljeno znanje prenijeti ostalima. Uz to, omogućeno im je vidjeti zemlje koje nikad prije nisu posjetili, učiti o stranim kulturama i tako razvijati bolje razumijevanje. Vrlo sam zahvalan što nam škola omogućuje takve projekte i nadam se da će tako i nastaviti – kaže Mihovil.

Od učenika ambasadora očekuje se suradnja s Nacionalnom službom za podršku eTwinningu. Mihael će u pratnji mentorice gostovati na aktivnostima u organizaciji Nacionalne službe za podršku eTwinningu, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Europske komisije.